Published On: 16 Janar, 2016

Arsimtarët e nxënësit që u nisën drejt Brezovicës, ngecin në rrugë

  • Shumë nxënës dhe i arsimtarë që ia kishin mësyrë sot Brezovicën, një pjesë të rrugës janë detyruar ta bëjnë në këmbë, ngase autobusët e kontraktuar, në mungesë të pasjeve dimërore, nuk kanë mundur ta bëjnë këtë deri në destinacionin e paraparë.

Zëdhënësi rajonal i policisë së Ferizajt, Agim Gashi, ka thënë se pas reshjeve të fundit të borës, është shtuar fluksi i vizitorëve në Brezovicë, ndërsa sot për në qendër të skijimit janë drejtuar një numër i madh i automjeteve me nxënës të shkollave të mesme dhe fillore nga të gjitha qytetet e Republikës së Kosovës në ekskursione njëditore.

“Nxënësit me profesorët e tyre kanë qenë të detyruar që pjesën e rrugës prej rreth 10 kilometra ta vazhdojnë në këmbë, për çka disa prej tyre nuk kanë pasur kondicion dhe kanë ngecur prapa grupeve. Policia, gjatë patrullimit në rrugën Brezovicë-Qendra e Skijimit, ka hasur tek këta nxënës dhe i ka transportuar deri te terrenet e skijimit . Numri i tyre ka qenë rreth 60 nxënës”, ka thënë Gashi.

Policia u ka apeluar drejtorëve të shkollave dhe organizatorëve të këtyre ekskursioneve që të sigurohen mirë para se t’i angazhojnë firmat transportuese.

”Firmat transportuese duhet t’i kenë autobusët e përgatitur me të gjitha pajisjet dimërore, që fëmijët mos të jenë të detyruar që të ecin këmbë dhe njëherësh të jenë nën mbikëqyrjen e pandërprerë të përcjellësve të tyre, e jo të ndahen nga grupi i shkollës. Në këto terrene ka reshje të mëdha të borës dhe në çdo moment mund të rrezikohet siguria e tyre”, ka thënë Gashi.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...