Published On: 15 Janar, 2016

Arrin në Kosovë stuhia e borës dhe të ftohtit siberian, deri në -20C

Ditëve në vijim na pret një periudhë më dimërore, më e ftohta gjatë kësaj sezone dimërore. Rryma të ftohta ajrore arktike pritet të depërtojnë në një pjesë të madhe të kontinentit, përfshi edhe rajonin tonë.

Një fushë ciklonike nga Mesdheu do të kaloj përgjatë jugut të rajonit, ku do të sjellë masa më të lagështa ajrore, të cilat nën ndikimin e rrymave të ftohta ajrore nga veriu do të sjellin kondita për të reshura bore gjatë fundjavës. Do të fryjnë erëra mesatare dhe të forta veriore, të cilat nëpër lokalitete mund të sjellin depozitime të borës. Trashësia e borës pritet të sillet nga 10cm-20cm, e vende-vende më shumë, në vise malore edhe deri në 50cm-60cm.

Në fillim të javës reshjet pritet të pushojnë, por që do të rikthehen ditët e akullta, ku temperatura në të dy vlerat ekstreme do të mbetet nën 0C. Temperaturat gjatë fundjavës, do të sillen nga -4C deri -2C, maksimalet, e minimalet nga -2C deri +1C.

Në fillim të javës temperaturat minimale do të zbresin në -19C deri -17C, e në vise malore pritet të zbresin edhe nën -20C, e ato maksimale do të luhaten nga -6C deri -2C. Era do të fryjë nga verilindja 5-12m/s.

Ditëve në vijim na pret një periudhë më dimërore, më e ftohta gjatë kësaj sezone dimërore. Rryma të ftohta ajrore arktike pritet të depërtojnë në një pjesë të madhe të kontinentit, përfshi edhe rajonin tonë.

Një fushë ciklonike nga Mesdheu do të kaloj përgjatë jugut të rajonit, ku do të sjellë masa më të lagështa ajrore, të cilat nën ndikimin e rrymave të ftohta ajrore nga veriu do të sjellin kondita për të reshura bore gjatë fundjavës. Do të fryjnë erëra mesatare dhe të forta veriore, të cilat nëpër lokalitete mund të sjellin depozitime të borës. Trashësia e borës pritet të sillet nga 10cm-20cm, e vende-vende më shumë, në vise malore edhe deri në 50cm-60cm.

Në fillim të javës reshjet pritet të pushojnë, por që do të rikthehen ditët e akullta, ku temperatura në të dy vlerat ekstreme do të mbetet nën 0C. Temperaturat gjatë fundjavës, do të sillen nga -4C deri -2C, maksimalet, e minimalet nga -2C deri +1C.

Në fillim të javës temperaturat minimale do të zbresin në -19C deri -17C, e në vise malore pritet të zbresin edhe nën -20C, e ato maksimale do të luhaten nga -6C deri -2C. Era do të fryjë nga verilindja 5-12m/s.

Ditëve në vijim na pret një periudhë më dimërore, më e ftohta gjatë kësaj sezone dimërore. Rryma të ftohta ajrore arktike pritet të depërtojnë në një pjesë të madhe të kontinentit, përfshi edhe rajonin tonë.

Një fushë ciklonike nga Mesdheu do të kaloj përgjatë jugut të rajonit, ku do të sjellë masa më të lagështa ajrore, të cilat nën ndikimin e rrymave të ftohta ajrore nga veriu do të sjellin kondita për të reshura bore gjatë fundjavës. Do të fryjnë erëra mesatare dhe të forta veriore, të cilat nëpër lokalitete mund të sjellin depozitime të borës. Trashësia e borës pritet të sillet nga 10cm-20cm, e vende-vende më shumë, në vise malore edhe deri në 50cm-60cm.

Në fillim të javës reshjet pritet të pushojnë, por që do të rikthehen ditët e akullta, ku temperatura në të dy vlerat ekstreme do të mbetet nën 0C. Temperaturat gjatë fundjavës, do të sillen nga -4C deri -2C, maksimalet, e minimalet nga -2C deri +1C.

Në fillim të javës temperaturat minimale do të zbresin në -19C deri -17C, e në vise malore pritet të zbresin edhe nën -20C, e ato maksimale do të luhaten nga -6C deri -2C. Era do të fryjë nga verilindja 5-12m/s.

Ditëve në vijim na pret një periudhë më dimërore, më e ftohta gjatë kësaj sezone dimërore. Rryma të ftohta ajrore arktike pritet të depërtojnë në një pjesë të madhe të kontinentit, përfshi edhe rajonin tonë.

Një fushë ciklonike nga Mesdheu do të kaloj përgjatë jugut të rajonit, ku do të sjellë masa më të lagështa ajrore, të cilat nën ndikimin e rrymave të ftohta ajrore nga veriu do të sjellin kondita për të reshura bore gjatë fundjavës. Do të fryjnë erëra mesatare dhe të forta veriore, të cilat nëpër lokalitete mund të sjellin depozitime të borës. Trashësia e borës pritet të sillet nga 10cm-20cm, e vende-vende më shumë, në vise malore edhe deri në 50cm-60cm.

Në fillim të javës reshjet pritet të pushojnë, por që do të rikthehen ditët e akullta, ku temperatura në të dy vlerat ekstreme do të mbetet nën 0C. Temperaturat gjatë fundjavës, do të sillen nga -4C deri -2C, maksimalet, e minimalet nga -2C deri +1C.

Në fillim të javës temperaturat minimale do të zbresin në -19C deri -17C, e në vise malore pritet të zbresin edhe nën -20C, e ato maksimale do të luhaten nga -6C deri -2C. Era do të fryjë nga verilindja 5-12m/s.

Ditëve në vijim na pret një periudhë më dimërore, më e ftohta gjatë kësaj sezone dimërore. Rryma të ftohta ajrore arktike pritet të depërtojnë në një pjesë të madhe të kontinentit, përfshi edhe rajonin tonë.

Një fushë ciklonike nga Mesdheu do të kaloj përgjatë jugut të rajonit, ku do të sjellë masa më të lagështa ajrore, të cilat nën ndikimin e rrymave të ftohta ajrore nga veriu do të sjellin kondita për të reshura bore gjatë fundjavës. Do të fryjnë erëra mesatare dhe të forta veriore, të cilat nëpër lokalitete mund të sjellin depozitime të borës. Trashësia e borës pritet të sillet nga 10cm-20cm, e vende-vende më shumë, në vise malore edhe deri në 50cm-60cm.

Në fillim të javës reshjet pritet të pushojnë, por që do të rikthehen ditët e akullta, ku temperatura në të dy vlerat ekstreme do të mbetet nën 0C. Temperaturat gjatë fundjavës, do të sillen nga -4C deri -2C, maksimalet, e minimalet nga -2C deri +1C.

Në fillim të javës temperaturat minimale do të zbresin në -19C deri -17C, e në vise malore pritet të zbresin edhe nën -20C, e ato maksimale do të luhaten nga -6C deri -2C. Era do të fryjë nga verilindja 5-12m/s.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...