Published On: 28 Mars, 2016

Arbëreshët e Italisë festojnë Pashkët, duke ruajtur traditën shqiptare

Arbëreshët e Italisë festojnë Pashkët, duke ruajtur me fanatizëm traditën shqiptare
Pashkët u festuan gjerësisht edhe nga arbëreshët në Itali. Fotot e mëposhtme tregojnë më së miri se si e kanë ruajtur traditën ata. Arbëreshët jetojnë kryesisht në Sicili, ndërsa bashkëjetojnë me disa grupe etnike. Kisha e krishterë katolike atje është kryesisht sipas ritit grekobizantin, ndërsa mesha mbahet edhe në gjuhën shqipe
Arbëreshët, krahas riteve fetare, ruajnë edhe lidhje e forta të prejardhjes së tyre. Prej më shumë se 500 vitesh në Itali, ata kanë ruajtur veshjet popullore si dhe kulturën

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...