Published On: 4 Maj, 2016

APEL: BLICK – Ndal kërcënimet ndaj lojtarëve shqiptarë!

Nga Xhemal Ahmeti

 

Që nga pranimi i Republikës së Kosovës në UEFA, gazeta e përditshme bulevradeske «BLICK» zhvillon një kampanjë, deri tani të paqenë, kundër lojtarëve kosovarë të ekipit nacional zviceran: Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka, Valon Behrami dhe Shani Tarashaj. Mesazhi i gazetës është i kristaltë: «Shkoni pra, jeni të zëvendësueshëm», kështu me fjalët e kollumnistit të saj turk Yilmaz. Falimenderit. Po kështu «falenderohen» ksenofobët ndaj të huajve: «Jeni bërë pleq tash për punë të rënda, shkoni pra në shtëpi se na ngarkoni sistemn social». Substanca e retorikës së BLICK nuk dallon aspak nga ajo e ksenofobëve. Ndaluni! Është jonjerëzore, e pështyrë të vësh nën presion, nën kërcënim individë që të vendosin për këtë apo atë vend. Sot ata luajnë për kombëtaren zvicerane dhe nëse ata duan ta ndryshojnë këtë, do ta bëjnë vetë pa i kërcënuar dhe «përjashtuar» paraprakisht!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...