Published On: 18 Shkurt, 2016

Anti-Presidenti, dhe ‘Shenja e Djallit’ në dorën e Mimozës

Nga Kimete Berishakimete

Anti-Presidenti, ‘Shenja e Djallit’ në dorën e Mimozës, ‘Republika e Tretë’ e Albinit, Urdhëresa e dashurisë dhe Rruga nëpër të cilën rrallë shkohet!

1. Që urrejtja ndërshqiptare po vjen duke u rritur, e dashuria duke u venitur, e kanë detektuar edhe krerët e bashkësive fetare të Kosovës.

Të brengosur me rritjen e nivelit të urrejtjes, të padurimit dhe të neverisë në gjakun tonë, myftiu Naim Tërnava, Ipeshkvi i Kosovës Dodë Gjergji dhe përfaqësuesi i Kishës Protestante Driton Krasniqi, kanë bërë thirrje që menjëherë të heqim dorë nga urrejtja, nga gjuha e vrazhdtë dhe nga fjalët e rënda që ia themi njëri-tjetrit, dhe urgjentisht t’i kthehemi dashurisë dhe mirëkuptimit me njëri-tjetrin.

Pamje fantastike dukej fotografia e tyre e përbashkët, niveli i lartë dhe bukuria shpirtërore e përfaqësuesve tanë fetarë, të cilët në këtë krizë të madhe psikike dhe morale, e shohin dashurinë si ilaçin e vetëm që do t’i qetësonte shpirtërat tanë të acaruar!

Ata e treguan edhe mënyrën që na kthen neve në rrugën e dashurisë.
Nëpërmjet bisedës së butë e të urtë me njëri-tjetrin.
Me fjalë të mira zbutet zemra.

Gjuha e helmët nuk është karakteristikë e njerëzve të Zotit, prandaj, kur i sheh gjithë këta shqiptarë të acaruar e me plot urrejtje në shpirt, bindesh se vërtetë shumica gënjejnë, se në fakt janë kaq pak njerëz të vërtetë që njëmend besojnë në Zot!

2. Dikush e prish fenë e tij me fjalë të idhta, e dikush, si Kryetarja e Gjakovës, me gjeste. Ajo e ka marr një zanat të çuditshëm, në vend të përshëndetjes, t’i çojë lart tre gishta përpjetë, që lexohen ndryshe si ‘shenja e brinave’ apo shenja e Satanës!

Nuk i ka hije shenja e brinave të Djallit, aq sa nuk i ka hije ta informojë popullin sabah e aksham, ditë e natë kurrë pa pushuar, se si ka dalur të vrapoj nëpër male.
E papritur që Kryetarja e Gjakovës do të konsumohej me shpejtësinë e vrapit të saj.

3. Me vrap të shpejtuar edhe Hashim Thaçi po ngutet të bëhet President.

Njeriu kur ngutet, bën gabime, dhe nga paranoja dhe frika se e pengojnë të bëhet president, Hashim Thaçi po flet si Anti President.

Media vendore dhe ndërkombëtare kurrë pa u ndalur shkruajnë se si Hashim Thaçin e pret Gjykata Speciale.

Në njërën anë, thuhet se në bazë të Ligjit për Gjykatën Speciale, asnjë zyrtar i lartë, as Kryeministri e as Presidenti nuk kanë imunitet, pra mund të merren në pyetje dhe të arrestohen nga kjo Gjykatë.

Mirëpo, në anën tjetër, Ligji për Presidentin e Kosovës e mbron Presidentin nga Gjykata Speciale!
Sepse, në bazë të Ligjit për Presidentin, Presidenti gëzon imunitet nga ndjekja penale.

Pra, Gjykata Speciale nuk mund ta arrestoj Presidentin, veç nëse e gjykon në mungesë, ose e pret presidentin derisa ta përfundojë mandatin!

4. Deri atëherë, ndoshta hiqen therrat nga ndërtesa e shkretë e Gjykatës Speciale.
Nga jashtë, ajo duket si shtëpi e pushtuar nga fantazmat e Edgar Allan Poes te ‘Fall of the house of Usher’, që nuk e durojnë dritën, nuk i durojnë tingujt, nuk ndjejnë, as nuk shijojnë asgjë, ata vetëm sillen rreth një të vdekuri, pa trup!

Godina depresive e Gjykatës Speciale është vet burgu, është kulmi i shëmtisë dhe i papastërtisë evropiane.

5. Kulmin e shëmtisë e arriti në protestën e 17 Shkurtit edhe Dardan Molliqaj.
E dëgjova me vëmendje çfarë tha, dhe është e pabesueshme se si njeriu mund ta ‘vras’ veten edhe me fjalë.

Ata që e festojnë ditën e pavarësisë, tha, ata janë me ”Zajednicën’.
Kishe Dardani nuk e di se ‘Zajednica’ ekziston shumë vite para se të shpallej pavarēsia e Kosovës.
‘Zajednica’ ekziston që nga qershori 1999, nga atëherë kur u nda veriu i Kosovës.
Si me ‘marrëveshje’, si pa ‘marrëveshje’, ‘komunat me shumicë serbe’ të Kosovës, në realitet, janë të ndara nga Kosova që nga përfundimi i luftës.

Ende pa ia falur këtë gabim, Dardani e shtrëngoi grushtin dhe tha se ashtu siç ka thënë Albini, Kosovës i duhet një ‘Republikë e Tretë’.

Çka do të thotë kjo ‘Republikë e Tretë’?
Sipas Albin Kurtit, Republika e Parë është ajo e 2 Korrikut 1990;
Republika e Dytë është kjo që e kemi (e 17 Shkurtit 2008), dhe Republika e Tretë do të ishte ajo Republika ‘e vërtetë’ që do të ndodhte pasi që të përmbysej Republika e Dytë.

Sepse, pa rënë Republika e Dytë nuk mund të ‘shpallet’ Republika e Tretë. Prandaj, kjo zbulon gjithçka, planin e Albinit për rrëzimin e Republikës së Dytë, për të mirën e popullit!

6. Por kundër Republikës së Dytë dhe për rrëzimin e saj, Albin Kurti nuk e ka përkrahjen e Ramush Haradinajt dhe Fatmir Limajt!

Fatmir Limaj foli shumë mirë në protestë, nuk e mohoi flamurin shtetëror, përkundrazi, ua uroi popullit Festën e Pavarësisë.

Ndërsa, Ramushi ka mundësi të bëhet Ilir Meta i Kosovës, nga i cili varet paqa dhe qetësia politike.

7. Mirëpo, derisa dashuria përsëri të kthehet në zemrat tona, është me rëndësi t’ia bëjmë me dije njëri-tjetrit se nuk i tutëmi.
Se, kur e fton shpiptarin për pajtim, ai kujton se po i tutësh. Ose edhe më keq: se nuk po mund të ekzistosh pa të.
E, nëse shkon edhe më larg dhe i thua që ‘e do’, shqiptari kujton se ta mban shpirtin në dorë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...