Published On: 11 Janar, 2016

Analiza e informatave operative kriminalistike me qëllim të parandalimit të terrorizmit

Besnik Gjaka

 

Pa dyshim që parandalimi i kriminalitetit në vendin tonë… është detyrë e rëndësishme e policisë. Aktet terroriste sjellin pasoja shumë të rënda, kësisoj parandalimi i tyre është detyrë parësore. Zbulimi dhe parandalimi i akteve terroriste nuk mund të kryhet me efektivitet pa marrë në konsideratë specifikën që kanë autorët e tyre, si konspiracionin e lartë dhe fuqinë për superdhunë me armët e sifistikuara që përdorin. Veprimet policore të kualifikuara, ruajtjen e konspiracionit të tyre, analiza e informacionit në çdo fazë të ndjekjes dhe hetimit të këtij fenomeni, si dhe bashkëpunimi efektiv i strukturave përkatëse është filozofia e arritjes së suksesit parandalues të akteve terroriste. Format e fshehta të gërshetuara me ato të hapura për grumbullimin e të dhënave, fakteve dhe provave, në thelb janë të mjaftueshme për të plotësuar nisjen e një hetimi për grupe kriminale, që kanë tendenca terroriste, por që të plotësojnë më bindshëm korpusin ligjor, duhen gërshetuar edhe me provat shkencore, që sigurohen nga mjetet elektronike që vihen në dispozicion. Vendosja e tyre në një vijë të drejtë garanton suksesin në çdo rast që paraqitet. Pavaresisht nga ky rrezik i perhershëm, deri tani në territorin e vendit tonë nuk ka shfaqje të theksuara të përgatitjes apo kryerjes së akteve terroriste. Parandalimi dhe luftimi i akteve terroriste kërkon të punohet në drejtimin proaktiv dhe reaktiv që, të alternuar mirë, vendosin koordinata më të sakta në parandalimin e tyre… Me të drejtë shkencëtari i shërbimeve sekrete (Ëalter Laquer, A ëorld secrets,195)… thotë që shërbimet ta shkatërrojnë një shtet krijojnë teori konspirative… Pikërisht nga ky fakt mund të them që vendi jonë është i rrezikuar nga shërbimet sekrete armiqësore që veprojnë dhe operojnë me një metodologji të tipit rus.

 

Ps. Autori është njohës i kriminalistikës dhe krimit të organizuar

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...