Published On: 25 Shkurt, 2016

Amnesti I: Të arrestuarit nga grupi i Kumanovës janë rrahur në burgje

Organizata Amnesty International (AI) ka publikuar raportin për gjendjen e të drejtave të njeriut në vitin 2015 në 160 shtete dhe territore.

Në pjesën për Maqedoninë flitet për publikimin e bisedave të përgjuara të cilat thuhet se, dëshmuan dhe zbuluan korrupsionin, keqpërdorimin e funksioneve, mashtrimet zgjedhore si dhe përzierjen në sistemin e jurisprudencës, njofton agjencia e lajmeve INA.

Sa i përket lirisë së shprehjes, AI thekson se mbi 2000 gazetar janë vëzhguar dhe përgjuar nga qeveria e Maqedonisë.

“Materialet e përgjuara treguar se qeveria ka financuar mediet proqeveritare si dhe ka pasur një ndikim në përzgjedhjen e gazetarëve dhe përmbajtjen e lajmeve të disa medieve. Sulmet ndaj gazetarëve kanë vazhduar”, thuhet në raport.

Organizata përmend edhe rastin e Kumanovës, ku më 9 maj thekson se njësitë speciale policore filluan një operacion të armatosur në Kumanovë.

“Pas këtij operacioni 14 shqiptar etnik dhe 8 policë u vranë, ndërkaq u arrestuan 30 –persona, përfshirë edhe pjesëtarë të ish UCK-së. Disa prej tyre janë rrahur në burgje. Ministria e Punëve të Brendshme i injoronte kërkesat dhe thirrjet për hetim të pavarur.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...