Published On: 27 Shkurt, 2016

Ambasadorja gjermane: Urojmë që Presidenti i ri të ketë mençurinë dhe fuqinë t’i bashkojë kosovarët

Ambasadorja e Gjermanisë në Kosovë, Angelika Viets, ka uruar që Hashim Thaçi, i cili u zgjodh President i Kosovës, të ketë fuqinë për të bërë bashkë qytetarët.

Në një urim të bërë mbrëmë vonë, Viets, ka kujtuar përpjekjet e opozitës për ta penguar seancën, ku po votohej për president.

“Sot, Kuvendi i Kosovës zgjodhi Presidentin e ri të Republikës së Kosovës. Zgjedhja e Presidentit është një procedurë qendrore në demokraci. Ishte inkurajuese të shohësh të gjitha partitë që përfaqësohen në Parlamentin e demokracisë më të re në Evropë që të debatojnë. Për fat të keq, debati nuk ishte i qetë. Sërish, kishte përpjekje për të bllokuar Kuvendin me dhunë. Do të doja t’i përsëris thirrjet e mia të mëhershme dhe të kërkoj nga të gjithë përfaqësuesit e popullit që të përkrahin procedurat demokratike në përputhje me Kushtetutën dhe ligjet e Kosovës. Urojmë që Presidenti i ri të ketë mençurinë dhe fuqinë për të bashkuar të gjithë kosovarët”, thuhet në deklaratën e Viets.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...