Published On: 11 Shkurt, 2016

Ambasadori i Norvegjisë – Opozitës: Ju nuk jeni ata që përcaktoni zgjedhjet

Ambasadori i Norvegjisë në Kosovë Jan Braathu ka porositur partitë opozitare që të ndjekin rregullat dhe Kushtetutën, e jo të vendosin vetë për të ardhmen e vendit. Sipas Braathu-s në asnjë vend të Evropës nuk ka opozitë pakicë që kërkon apo përcakton zgjedhje.
“Ndiqni kushtetutën dhe ligjet e Kosovës. Nëse zgjedhjet janë proces kushtetues është një gjë, por në cilin vend në Evropë keni opozitë pakicë që kërkon/përcakton zgjedhje. Kjo nuk është e zakonshme. 33 deputetë, kanë 25% të votave, ne i respektojmë këto vota, këta votues dhe të gjitha partitë, nuk jemi kundër askujt por po themi ju lutem respektoni rregullat”, tha Braathu pas takimit që pati me kryetarin e Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli.

Braathu u tha gazetarëve se me Veselin foli për përveç situatës në parlament ka folur edhe për procesin e ardhshëm të zgjedhjes së presidentit dhe hapat që duhet ndjekur.
Ai, tha se nga kryetari i Kuvendit ka marrë siguri se procesi që do të ndiçet në këtë çështje do të jetë transparent.

“Kosovës i nevojitet të ke të president, por kjo duhet të bëhet duke u koordinuar me institucionet dhe institucionet të bazohen në ligj. Shpresojmë që të gjitha partitë pozitë e opozitë e respektojnë kushtetutën e Republikës së Kosovës, respektojnë ligjet e Republikës së Kosovës dhe të angazhohen konstruktivisht me njëri tjetrin në formë dialogu a bashkëbisedimi.

Kjo është mënyra se si funksionojmë ne dhe kjo është mënyra si mendojmë se do të funksionoj këtu. Është nevojë të flasin me njëri tjetrin në mënyrë që të gjejnë zgjidhje. Jemi kundër dhunës, përdorimit të saj. Besojmë që situata momentale duhet të kalojë, por duke ndjekur ligjet e Kosovës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...