Published On: 4 Gusht, 2017

Ambasadori amerikan, Bejli të japë shpjegime plotësuese

Nijazi Muhamedi

Intervista e ambasadorit amerikan në Maqedoni, Bejli në Alsat, në përgjigjen ku flet për të ashtuquajturin “Ligj për gjuhët e komuniteteve doli me një shprazëti diskurzive mes rreshtash, përmes së cilës, përkundër çdo respekti dhe mirënjohjeje të shqiptarëve ndaj popullit amerikan, mund të kuptohet si një lëndim padashje i ndjenjave demokratike dhe i dinjitetit të shqiptarëve në Maqedoni, por edhe si një konfuzion joeuropian rreth qëndrueshmërisë demokratike dhe të paqësuar të Maqedonisë që nga intervista doli se Shkëlqesia e tij, zoti ambasador Bejli e sheh përmes dominimit të një gjuhe të vetme zyrtare që e njeh MO, në të cilën duhet të “inkluzohen” (integrohen, që vjen me thënë-të asimilohen komunitetet..!

Ne konsiderojmë se zoti ambasador nuk do ta injorojë këtë vërejtje tonën, të thënë miqësisht, për të evituar çdo moskuptim që mund të trazojë ajo pjesë jo e qartësuar mirë e deklaratës së Shkëlqesisë së tij.

 

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...