Published On: 12 Shkurt, 2016

Ambalazha plastike mund të jetë e dëmshme për shëndetin

 
Kemi hetuar se çka mund të ambalazhohet në të dhe çka jo.
Në enët e plastikës paketojmë ushqimin, ndërsa lëngjet e abalazhuara në plastik i pimë çdo ditë dhe asnjëherë nuk shikojmë se çfarë shkruan në fund të ambalazhit.
Preferohert që në ambalazhin e ka shenjën PET ushqimi duhet të paketohet vetëm një herë dhe pastaj të hidhet. Në të kundërtën në rast se kjo ambalazh përdoret më shumë se një herë ekziston mundësia që në ushqim ose pije të futen metale të rënda të çilat janë shumë të dëmshme për shëndetin.
Njerëzit nuk duhet ti dinë të gjitha shenjat, mirëpo duhet të dijnë se numrat në ambalazh nuk paraqesin kurfarë shkalle të oksiçitetit të plastikës. Shkronjat zbulojnë shumë prandaj ambalazha PET është më e dëmshme se sa ambalazhat e tjera përshembull HDPE ose LDPE./ Shqiptari.eu

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...