Published On: 3 Mars, 2016

Aleksandar Rakoçeviq dhe Branko Milovan, personat që duhet të japin përgjegjësi për fatin e Ukshin Hotit (DOKUMENT)

Kanë kaluar shumë vite por akoma asgjë nuk dihet për fatin e heroit Ukshin Hotit. Gazeta NewBorn, ju sjellë dokumente nga burgosja e Ukshin Hotit e deri te urdhëri i drejtorit të burgut të Dubravës, Aleksandar Rakoçeviq, lidhjet e MUP-it serb që tregojnë qartë se ku shteti i Kosovës mund të drejtohet dhe të dij për fatin e Ukshin Hotit, transmeton Gazeta NewBorn.

Më 17 të muajit maj do t’i mbushte 5 vite të vuajtjes së dënimit në burg. Kështu kishte qenë i dënuar dhe duhej të lirohej më 17 maj 1999. Por e “liruan” një ditë më herët, më 16 maj 1999. Ukshin Hoti “u lirua” më 16 maj 1999. Këtë ditë pranon Vendimin (Reshenjen) në Çirilicë me nr. 24-2241-05, të cilën e kishte nënshkruar Drejtori i burgut të Dubravës, Aleksandër Rakoçeviq. Nga ky moment, sot e atë ditë, nuk dihet asgjë për fatin e atdhetarit, Ukshin Hoti. 12787992_568082283351146_1932537581_n

Vendimi i drejtorit të burgut të Dubravës Aleksandar Rakoçeviq


 

Siç dëshmon kjo listë e shkruar gjatë struktirimit të të burgosurve nëpër dhoma të këtij Pavijoni Ukshin Hoti ishte i vendosur në dhomën Nr. 22. të krahut: 13 D. Dhe siç vërehet është shlyer me laps mbi Emrin e Ukshin Hotit, me vërejtjen „ka mbaruar denimin“.

g_1337543962


 

Nga pavijoni, Ukshinin e mori mbikëqyrësi i Pavijonit “B” – Branko Komatina, e ka dërguar deri në dalje të Burgut.

g_1337543975

Kartela e letërnjoftimit të Mbikqyrësit: Branko (Milovan) Komatina.


strukturamupitnekosove

Struktura komanduese e MUP’it!


 

 

strukturateujnekosoveStruktura komanduese e ushtrisë serbe!


Struktura e Ministrisë së Punëve të Brendshme të Serbisë e Drejtuar gjatë luftës nga Ministri Vlajko Stjoljkoviç. Brenda Ministrisë së punëve të brendshme të Serbisë bënin pjesë policia e rregullt e Kosovës, e komanduar nga Sreten Lukiç, forcat policore speciale të komanduara nga Lt.Gen.Obrad Stevanoviç dhe forcat antiterroriste te komanduara nga Kolonel Zhivko Trajkoviç….!*)po aty.

Kështu të gjithë këta dhe stafi komandues i burgut të Dubravës me: Drejtorin – Aleksandër Rakoçeviç, komandantin e burgut Miroljub Vidiç – MIKI , si dhe stafin komandues që urdhëronte nga Ministria e Drejtësisë së Serbisë si dhe komandosë nga rajoni i Pejës të cilët u cekën në vijim, bënë planet dhe ky Plan “SKENAR” filloi realizimin.
g_1337544001

Kopja e Kartelës së letërnjoftimit të Drejtorit të Burgut të Dubravës; Aleksandër Rakoqeviq.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...