Published On: 7 Shkurt, 2016

Albin, të tradhtuan!

Shkruan: Artan Ademi

Albin Kurti i takon atij brezi të politikanëve, që shihet me mjaft simpati nga një pjesë e qytetarëve të Maqedonisë. Sidomos nga rinia shqiptare, e cila përkrah fuqishëm veprimet e tij, kjo ndjenjë vjen natyrshëm marrë parasysh se veprimet e Albin Kurtit, në shumicën e rasteve janë plot energji dhe me raste aspak konvencionale, por gjithsesi janë veprime që lënë mbresë të thellë tek rinia që nga natyra është rrebele dhe plot energji.

Kohëve të fundit, emri i Albin Kurtit u lakua në rolin e ndërmjetësit që duhet të bashkonte të ashtuquajturat parti të sapoformuara të shqiptarëve të Maqedonisë. Madje të tillët thonin se për këtë shkas ka pasur edhe disa takime të organizuara në Prishtinë mes krerëve të këtyre partive. Edhe pse nuk dyshojmë në qëllimin e mirë të Albinit, këto takime rezultuan të pasuksesshme. As Albini nuk arriti ti bashkojë dot partitë e vogla të shqiptarëve të Maqedonisë. Sinqerisht na vjen keq që naivisht, Albini i hyri një misioni të pamundur.

Atij nuk mund t’i shkonte ndër mend, që partitë e sapoformuara apo në procedurë formimi, të shqiptarëve të Maqedonisë, nuk kanë asgjë të përbashkët me partitë opozitare në Kosovë. Partitë e sapoformuara në Maqedoni, dalin nga një kuzhinë që aspak nuk ka të bëjë me shqiptarët. Pikërisht nga ajo kuzhinë që Albini, e lufton në Kosovë, e që është kuzhina e mbetur nga koha e shokut Tito, e që tani është transformuar në Lidhjen Social Demokrate të Maqedonisë. Është pikërisht kjo kuzhinë që shqiptarët i mbajti të okupuar në 45 vite. Është  kuzhina që la pas vetes masakrat e papara të shqiptarëve të Maqedonisë. Prej shumë krimeve, masakrave dhe varrezave kolektive, po përmendim masakrën e njohur të “Monopolit” në Tetovë ku u vranë e u prenë me mijra patriot e atdhedashës. Ata janë pjellë e së njejtës kuzhinë që organizoi ekzodin e mijra shqiptarëve që u detyruan të shpërngulen në Turqi. E së njejtës kuzhinë që detyroi mbi 300 mijë shqiptarë të Kumanovës, Shkupit, Tetovës, Gostivarit, Dibrës, Strugës e Kërçovës, të emigrojnë në të gjithë botën perendimore. Është e njejta kuzhinë Albin, që burgosi dhe ndoqi  24.000 shqiptarë.

Edhe pas vdekjes së Titos e më pas shkatërrimit të Jugosllavisë o Albin, në Maqedoni vazhdon të jetë gjallë si fosile, ish partia komuniste por që tani është transformuar në Lidhjen Social Demokrate të Maqedonisë, e cila përpos emrit, asgjë s’ka ndryshuar nga mendësia e saj kur bëhet fjalë për shqiptarët. Vazhduan vuajtjet, represaljet dhe dhuna ndaj shqiptarëve. U vranë edhe në Bit Pazar të Shkupit, edhe në Ladorishtë të Strugës, u vranë edhe për flamurin kombëtar në Gostivar, e që ti e do aq shumë e mbronë dhe e dinë se është njëra prej vlerave më sublime të kombit.

Albin edhe pas 2001 shqiptarët e pafajshëm vazhduan të vriten e të burgosen, po nga e njejta kuzhinë. Se kur bëhet fjalë për shqiptarët, në Maqedoni gjërat nuk ndryshojnë aq lehtë. U montuan dhjetra procese gjyqësore me prapavijë politike, siç është rasti i Sopotit, dhe raste tjera të njohura për opinionin.

I nderuar Albin, a mund të bashkohesh ti me Isa Mustafën, të cilin e akuzoni si mbetje fosile e ish sistemit jugosllav? Nuk na e merr mendja. Atëherë o Albin, përse more përsipër misionin e pamundur të bashkosh Isa Mustafat e Maqedonisë? Madje këta tanët nuk janë si Isa juaj aktual, se atëherë ndoshta do të ta kishim falur, po këta janë si Isa i viteve të 80-ta, kur ishte funksionar I ish Jugosllavisë. Je takuar e kërkove të ndihmosh pikërisht Isën e viteve 80-të o Albin, bashkë me shokët e tij të “Komitetit Qendror të Partisë Komuniste Jugosllave”, pa përjashtuar Rrahman Morinat e të tjerët. Sepse Kim Mehmeti, është pronar i njërës parti është i njohur me tapi,si përkrahës i denjë i kësaj ideologjie. Na vjen çudi me ty Albin. Si vallë nuk e ke dalluar në takimet që ke pasur, se gjuha që flet Kimi, nuk është gjuha e tij amë. Kimi gjuhë amtare ka maqedonishten, me shqipen ka filluar të merret viteve të fundit, se ashtu ia do puna. Po mirë o Albin, po këta të tjerët, një nga Struga e një nga Gostivari, a nuk i kuptove se çfarë ideologjie dhe prodhimi janë!

Albin, është një rregull në këtë botë. Vetëm ai që të posedon, mundet për nevojat e tij të të ndajë e pastaj po për nevojat e tij prapë të të bashkojë. A e ke kuptuar të paktën tani Albin, se kush i ka krijuar këto parti? Me një fishkëllimë, pronari i tyre LSDM, i bën të rrijnë gatitu para tij. Sepse ata janë pronë e tij, mendojnë ashtu si ju urdhëron LSDM, flasin ashtu si ju urdhëron LSDM. Ata kanë një mision të caktuar paraprakisht, që me formimin e tyre. Misionin e përçarjes dhe shkatërrimit të shqiptarëve. Është i njejti mision i Sinan Hasanit, Ali Shukrisë e Rrahman Morinës.

Është misioni kur shqiptarëve iu thuhet se nuk kanë më nevojë të jenë SHQIPTARË, ata duhet të jenë thjesht QYTETARË, e duhet të luftojnë jo më për të drejtat e shqiptarëve në Maqedoni por vetëm për të drejta qytetare.

Shpresojmë vërtetë Albin që ky shkrim të ta bëjë më të qartë se me kë kishe punë. Ne edhe më tej vazhdojmë të besojmë në qëllimin tënd të mirë, se vërtetë ke dashur të bësh diçka për shqiptarët e Maqedonisë. Ata e tradhëtuan qëllimin tënd o Albin! Asgjë e keqe, thjesht gabove adresën. Shpresojmë që tani ta kesh mësuar se shqiptarët e Maqedonisë kanë vetëm një adresë kur bëhet fjalë për çështjen e pa zgjidhur të tyre. Dhe ne jemi të sigurtë që tashmë e ke kuptuar se kjo adresë nuk është BDI. Nëse nuk e ke kuptuar as këtë, do të bëje gabimin e njejtë si me Rrahman Morinat e rinj të Maqedonisë.

Maqedonia ka vetëm një parti që e ka emrin shqiptare, një parti që bart krenarinë shqiptare, e vetmja me simbol shqiptar në flamurin e saj. Kjo është Partia Demokratike Shqiptare, Albin. Partia e vetme që bart mbi supet e saj realizimin e kauzës kombëtare, parti që e bën Shqipërinë. Kjo është frika e të gjithë të tjerëve që trumbetojnë ta harrojmë shqiptarizmin o Albin.

Tmerrohen nga PDSH, tmerrohen nga kërkesa jonë që shqiptarët të jenë të barabartë, në vendimmmarrje, në ndarjen e buxhetit. Tmerrohen sepse kur mbrohet shqiptaria, misioni i tyre dështon, tmerrohen se rreshtimi i shqiptarëve pas PDSH-së, do ua zhduk privilegjet që ua jep lufta për “qytetarinë”. Me të madhe duan të na e mbushin mendjen se të qenit qytetar i Maqedonisë është më e mirë se të qenit shqiptar i Maqedonisë. Mos u beso o Albin. Nuk u besohet atyre që e kanë shitur me kohë identitetin kombëtar. Të paktën ti mos u beso.

Dhe për fund, ashtu sic edhe pritej,  këta misionar të maqedonasve të prenë në besë.

Mirë mbetsh Albin.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...