Published On: 9 Korrik, 2017

Alarmante: Rritet për 35 % numri i të prekurve me kancer në Kosovë

  • Numri i të prekurve me kancer në Kosovë në gjashtë muajt e parë të këtij viti është rritur për gati 35 %, krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar.

Megjithëse në këto shifra pretendohet të ketë kontribuar evidentimi më i shpejtë i rasteve të reja, numrat sërish kanë shqetësuar drejtuesit e Klinikës së Onkologjisë, raporton KTV.

Vitin e kaluar, në vendin tonë ishin shënuar 1200 raste të reja të të prekurve me kancer.

Javën e fundit, si rezultat i rritjes së numrit, ka pasur edhe mungesë të barnave për kimioterapi dhe një prej aparaturave të radioterapisë apo për trajtimin e rasteve kurative është jashtë funksionit dhe duke u servisuar.

Zëdhënësi i QKU-së, Shpend Fazliu, të enjten ka njoftuar KTV-në se aparati në fjalë është funksionalizuar dhe nga e premtja është vënë në punë.

Përveç terapisë e aparaturës së vjetruar, mungesa të mëdha ka edhe në staf, në veçanti për teknikë dhe infermierë.

Viteve të fundit, QKUK-ja po përballet me mungesë të fondeve për servisimin e aparaturës së vjetruar.

Sytë drejtuesit e QKUK-së i kanë kah qeveria e ardhshme dhe ministri i ri i shëndetësisë, që ky sektor të ndihmohet në përballjen me gjendjen.

Në bazë të vlerësimit bërë nga një komision i brendshëm, nevojiten të paktën investime prej rreth 50 milionë euro për blerjen e aparaturave të reja në QKUK dhe buxhet shtesë për mirëmbajtjen e tyre.

Kuvendi i Gjilanit miratoi emrimin e rrugës: "Mërgimtarët e Gjilanit" në shenjë nderimi e falënderimi për kontributin e juaj për Lirinë, Pavarësin dhe Republikën! #Mirësevini n'shpi!
A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...