Published On: 18 Janar, 2016

Aktakuzës kundër Enver ‘babës’ ia sheh sherrin politika

  • Ngritja e aktakuzës kundër ish-kryetarit të Gjykatës Kushtetuese për falsifikim dokumenti do të prodhojë pasoja juridike dhe politike edhe për vendimet të cilat i ka nxjerrë përbërja e kontestuar e gjyqtarëve ndërkombëtarë, shkruan sot Koha Ditore.

Njohës të Kushtetutës me të cilët ka biseduar gazeta kanë thënë se nëse pranohet arsyetimi i argumentit të Prokurorisë në aktakuzën e ngritur ndaj Enver Hasanit, atëherë pozita e tre gjyqtarëve ndërkombëtarë të kësaj gjykate do të duhej të ishte e pezulluar dhe çdo vendimmarrje e Gjykatës të ngrihet derisa të gjykohet në substancë pretendimi i ish-Avokatit të Popullit, Sami Kurteshi.

Nëse vërtetohet fajësia, atëherë i bie që edhe vendimet e nxjerra mbi mandatarin e Qeverisë, mbi kryeparlamentarin dhe mbi Gjykatën Speciale, do të duhej të shpalleshin nul, sepse Gjykata nuk do të kishte pasur kuorum për t’i gjykuar asnjëherë këto çështje.

Tre juristë i kanë thënë gazetës se edhe dy gjyqtarët e tjerë ndërkombëtarë, të cilët kishin pranuar ta gjykonin lëndën e vet, do të duhej shkarkuar, “sepse, sipas këtij argumenti, edhe ata paskan konsumuar shkelje ligjore në momentin kur paskan pranuar të gjykojnë për vetveten”.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...