Published On: 27 Maj, 2016

Aktakuzë për ish-kryetarin dhe ish-anëtarin e bordit të ART’së, keqpërdorën detyrën zyrtare

Prokuroria Themelore në Prishtinë ka ngritur aktakuzë kundër Ekrem Hoxhës, ish-kryetar i Bordit të Autoritetit Rregullativ të Tekelekomunikacionit (ART) dhe Lulzim Kuraj. Prokuroria ka njoftuar se Hoxha dhe Kurtaj akuzohen se në bashkëkryerje kanë shpërdoruar pozitën zyrtare.

“Të pandehurit akuzohen se në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale: Keqpërdorim i pozitës apo autoritetit zyrtar nga neni 422 par.1 lidhur me nenin 31 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.”

“Sipas aktakuzës të pandehurit ngarkohen për keqpërdorimin e detyrës zyrtare me rastin e përzgjedhjes së operatorit ekonomik në tenderin “Qendra Nacionale e Monitorimit të Radiospektrit”, ku përkundër faktit që ky tender ishte kthyer në rivlerësim dhe ART-ja ishte gjobitur  në vlerë prej 30.000.00 euro për shkak të shkeljeve të Ligjit të Prokurimit Publik nga Organi Shqyrtues i Prokurimit OSHP, të pandehurit nuk e kishin përfillur vendimin e OSHP-së dhe përsëri e kishin shpallur fitues të këtij tenderi operatorin e njëjtë ekonomik”, thuhet në njoftimin e Prokurorisë.

Prokurorja e rastit nga Prokuroria Themelore në Prishtinë ka kërkuar nga gjykata që të pandehurit ti shpall fajtor dhe ti dënoj sipas ligjit.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...