Published On: 10 Janar, 2017

Aksioni terrorist në objektin e Qeverisë në veri u krye nga shërbimet sekrete serbe

 

Avni Islami

Veprimet e kordinuara dhe të sinkronizuara të strukturave ilegale Serbe në Veri të Kosovës, dhe duke tentuar që të dështojnë të gjitha tentativat e institucioneve të Kosovës që ta shtrihet autoriteti e saj, sonte ndermorrën një aksion terrorist duke hedhur mjete eksplduese në drejtim të obejktit të Qeverisë së Kosovës.
Roili dhe prezenca e shërbimeve intelegjente në verit të Kosovës është që t’u pamundësohet instutucioneve të Kosovës që ta shrijnë autoritetin në veri, deyra e tyre është që të marrin informata të sakta për çdo iniciativ , kështu që për çdo rast ti neutralizojnë ato dhe tu pamundësohet vepimi i shtetit të Kosovës ne veri të vendit.
Shërbimet intelegjente të serbisë janë të interesuar që Kosova të jetë jo stabile me institucione të birzhta e në veqanti ne veri . Ajo pjesë është një ‘’ katalizator’’ qe sa herë i duhet Serbisë , qoft për konsumë të brendshëm qofë për bisedimet Kosovë – Serbi, ajo e destabilizon veriun e Kosoës, kjo bëhet e mundur me kordinimin e shërbimieve intelegjente serbe dhe faktorit politik lokal ne veri.
Verpimtaria e shërbimeve intelegjente serbe që nga përfundimi i luftës së vitit 1999 e deri më sot ishte dhe mbetet aktive. Qëllimi i saj është që në vazhdimësi të ndëryjë në të gjitha fushta e jetës në Kosovë , ajo e dëshiron një Kosovë jo stabile, e kam thën dhe prap e them se ; rreziku ma i madh për Kosovën ishte dhe mbetet Serbia e cila i përdorë të gjitha mejtet e kamufluara për ta destabilizuar vendin tonë e kjo bëhet për mesi shërbimeve integjente të tyre.
Duke e pa agresivitetin e insitutucineve të Serbisë në raport me Kosovës, do të duhej ti rrisë kapacitetet operacionale dhe ti zbrapsë sulmet e tilla.

A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...