Published On: 6 Qershor, 2016

AKP-ja, institucioni i mbi 70 veprave penale, të korrupcionit, mitos dhe vrasjeve!

MIMOZA SELMANI
Dua t’i them disa fjalë për Hotel Victory-n për të gjithë ju që keni punuar apo jeni shërbyer në biznesin tone.
Vitin e kaluar në Hotelin tonë kanë ardhë dy zyrtarë të AKP-së në Hotel dhe kanë kërkuar takim me babain tim Bedri Selmani në cilësinë e investitorit, si dhe me mua në cilësinë e Menaxherës Gjenerale. Në takimin tonë, zyrtarët kanë thënë që kanë ardhë të na njoftojnë që Auto Prishtina si ndërmarrje shoqërore do del në likuidim dhe kështu ne duhet të takohemi si investitorë me Menaxhmentin e AKP-së, të i njohim se çfarë të drejta kemi si investitorë në këtë proces pasi ne kemi pasë marrëveshjen që nga viti 2000 me ndërmarrjën shoqërore ku thuhet në pikën e parë:
1. “Investitori Bedri Selmani si dhe ndërmarrja Auto Prishtina bashkohen me qëllim të afarizmit të perbashkët, ne raportin, ku investitori ofron mjetet financiare, kurse ndërrmarja punën dhe objektin.”
2. Si dhe pika 6 e kontratës ku thuhet: “Qështja e pronësisë mbetet e pandryshuar nga gjendja e tanishme, deri në aprovimin e ligjit mbi privatizimin nga institucioni përkatës. Të drejtat e investitorit janë të patjetërsueshme duke njohur të drejtën mbi mbrojtjen e investimeve dhe ndikimin e tij në tërë afarizmin e ndërmarrjes.”
Duke e pasë parasysh AKP-ja që në bazë të kësaj kontrate ne kemi regjistrimin në ARBK me ndërmarrjen shoqerore, N.P.SH (ndërmarja private shoqërore) AUTO PRISHTINA-AUTO KOSOVA, ku lloji organizativ është ortakëri e përgjithshme, na ftuan të marrim pjesë në procesin e likuidimit.
Gjatë bisedës tonë më kujtohet kur babai i tha “ne patjetër që do marrim pjesë ne likuidim se kjo edhe parashihet me marrëveshjen që ne kemi me ndërmarrjen shoqërore, por dua të ju pyes diçka, a jeni të vetëdijshëm sa shumë e keni dëmtuar buxhetin e shtetit me shkatërrimin e korporatës Kosova Petrol, ku AKP-ja nuk ka pas ingerenca dhe kjo është vërtetuar nga disa aktgjykime të Gjykatave ne Kosove?”
Ndër ta i skuqur drejtori i zyrës rajonale te AKP-se z.Ardian Berisha tha: “Po Profesor, këta jon mundu me të demtu ty, po a po e sheh që ty po të bjen më mirë se e ki kontratën aq të vlefshme sa që po dëmshpërblehesh me miliona euro në Washington. Unë e kom pas një përshtypje Profesor që tërë këtë dëm që t’a kanë bo ti ke me i dërgu gjithë politikanët për t’a ndalë këtë proces, edhe tërë zyrja jemi habitë që je i vetmi njeri që e ka dëmtu AKP-ja e që ka luftu me forca të veta, pa asnjë intervenim politik.”
Gjatë asaj jave unë dhe babai shkuam në takimin e dytë në AKP në lidhje me procesin e likuidimit, ku unë insistova të bëjë inçizim të bisedës pasi nuk kisha as edhe të vetmin besim në këtë institucion të kapur nga krimi i organizuar. Propozimi i Autoritetit të Likuidimit ishte, të ndërpritet marrëveshja që ne kemi, të bëhej marrëveshja e re ku ne do hynim si qeraxhi, që për neve nënkuptonte që do humbnim gjithë të drejtat investuese që i kemi tash e 16 vite. Zyrtarët e tyre thanë, po kjo marreveshje do vlen vetëm deri të likuidohet mandej ju merrni pjesë në likuidim dhe shqyrtohet kërkesa juaj. Kjo lojë e tyre ku donin të na bindnin në mënyrë dinake që të humbim të drejtat tona, sigurisht që nuk ju shkoj me babin i cili është Doktor Shkence në marrëdheniet ekonomike ndërkombëtare, dhe ka ligjëruar me vite të tëra këtë lëndë.
Babi i tha, “Ne nuk kemi nevojë për marrëveshje të re, se ne s’jemi qeraxhi në atë pronë, ne jemi investitorë të njohur me kontratë, si dhe ajo kontratë njeh procesin e likuidimit, prandaj me të njejtën marrëveshje ne do futemi në proces të likudimit.” Ndërkohë në rrjedhë të kësaj bisedës babai i tha “Pse po dilni në media dhe po mashtroni opinionin kinse ne jemi uzurpator, ju e keni kontraten time nuk është korrekte të mashtroni në këtë mënyrë prapa emblemës së institucionit”, Ushtruesi i zv.drejtorit menaxhues Avni Jashari i tha “O zotëri kush ka thënë që ju jeni uzurpator, me qenë ju uzurpator ne nuk ju kishim ftu me diskutu sot këtu, se ne nuk takohemi me uzurpator. Ne jemi taku me juve pasi që investimet e juaja edhe mos m’i njoftë ne, ato shihen prej rrugës e smundet askush me i mohu.”
Takimi perfundoi pa sukses pasi ne nuk pranuam ofertën e tyre të na ndryshonin marrëveshjen, dhe pas kësaj me muaj të tërë kemi pranuar letra të AKP-së për me hy në marrëveshje të qerasë. Secilës prej tyre jemi pergjigjë që ne nuk do bëhemi qeraxhi, kur jemi investitorë. Sigurisht aplikacionin tonë për likuidim, Autoriteti i Likuidimit e refuzoi, në të cilën arsyeja e refuzimit është që AKP-ja ka të drejtë të refuzoj kerkesa me Ligjin për AKP-në. Por, aty thuhet se kemi të drejtë ankese në Dhomën e Posaçme të Gjykatës Supreme. Ne dërguam ankesën me gjithë faktet juridike në Dhomën e Posaçme të Gjykatës Supreme, ku ende nuk kemi asnjë vendim.
Në Shkurt të këtij viti, del lista e uzurpatorëve, ku AKP-ja kishte listuar 13 herë emrin e babait tim, në menyrë jo vetëm që t’a njollosin si uzurpator, por t’a shpallin si “enemy of state” që publiku të tmerrohet se si ky njeri paska keqpërdorur pronën publike tërë këto vite.
AKP-ja, institucioni që kishte mbi 70 vepra penale mbi bazë të korrupcionit, mitosë, besa edhe vrasjeve, kishte shpallë luftë ndaj babait tim, që kurrë në jetë nuk ka pas as edhe me të vetmën vepër penale apo jashtëligjore.
Ne kemi ftuar organet e shtetit të hetojnë atë listë, kemi bërë kallëzime penale tash e dy vite, Prokuroria, Zyrja e Krimeve Ekonomike besa edhe Ambasada Amerikane janë te vetëdijshme që ne tash e dy vite kemi japë prova të vazhdueshme që dëshmojnë që ky organizim i AKP-së ndaj bizneseve tona familjare është krim i organizuar ekonomik.
Gjatë kësaj jave, ku kishin planifikuar t’a merrnin Hotelin Victory, AKP-ja ishte në hall të madh. Ata me ngulm deshironin të krijonin spektakël në plaçkitjen e Hotel Victory-së, por nuk kishin asnjë dokument nga asnjë institucion vendimmarrës. Nuk kishin as aktvendim të gjykatës, nuk kishin as urdhër të Prokurorisë, nuk kishin as edhe një dokument të cilin do mund të ma tregonin si arsyje për ta liruar pronën.
Kështu një ditë para se të hynin, na ftuan në takim në AKP. Në atë takim morëm pjesë unë, Menaxherja Ekzekutive Leonora Selmani si dhe avokati ynë. Drejtori i ri menaxhues i AKP-së z.Ekrem Hajdari, na tha që është në ditën e dytë të punës së tij dhe nuk e njeh mirë problematikën tonë me AKP-në, por na kishte ftuar të na lus t’a lironim pronën pa asistim të policisë, sepse tha “ ju jeni më specifik në atë listë duke e marrë parasysh kredibilitetin e babës tuaj si dhe familjes tuaj, po duam me menaxhu atë situatë në mënyrë të qetë pastaj ju pritne vendimin e Gjykatës dhe nëse i’u njihet e drejta ktheheni në pronë.”
Ndërsa unë i thashë: “Policia është në shërbim timin si qytetare aq sa është në shërbim të tuaj si institucion. Prandaj policinë e shtetit nuk mund t’a përdorni për qëllime të juaja, si dhe Prokuroria është distancuar nga veprimet e juaja duke thënë që ky veprim është vetem i AKP-së e jo i joni sepse ne mirremi vetëm me pronat e shitura që i konsiderojmë të uzurpuara. Prandaj, ju nuk mund te hyni në pronen tonë, pa e shqyrtu Dhoma e Posaçme kërkesën tonë për likuidim. Pse tërë kjo nguti Zotëri? Të presim vendimin e Gjykatës, të mos paragjykojmë vendimin e Gjykatës. Ka shumë mundësi që Gjykata vendos edhe kundër neve, ne atëherë e lirojmë pronën dhe vazhdojmë të ndjekim rrugët tona tjera ligjore.”
Z.Hajdari tha: “ O kupto që është vendim i prerë me hy na në atë pronë, vetem po dojmë me ju lutë me hy pa polici se spo du unë me hy në atë formë te ju, po du me menaxhu këtë situatë.”
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...