Published On: 19 Shkurt, 2016

AKP-ja amniston mikun e Sami Lushtakut, biznismenin Rukolli nga lista e uzurpatorëve

Në listën e uzurpatorëve të ndërmarrjeve shoqërore (NSH) nuk figuron edhe emri i Rrustem Rukollit, i cili njëherësh është bashkëpunëtor i ngushtë i kryetarit të Skenderajt, Sami Lushtaku.

Në këtë listë të përgatitur nga menaxhmenti aktual i Agjencisë Kosovare të Privatizimit (AKP) janë publikuar qindra emra të uzurpatorëve, mirëpo çuditërisht në këtë listë nuk figuron emri i biznesmenit Rukolli, i cili është koordinator i ekipit mbrojtës të Lushtakut.

Në një hulumtim të publikuar në gazetën “Zëri”, më 21 dhjetor 2015, Rukolli kishte pranuar edhe vetë se shfrytëzon lokalin numër 3 të Ndërmarrjes Shoqërore “Rilindja” në kuadër të biznesit të tij “Bab Club”, të cilin lokal nga AKP-ja e ka privatizuar për 144.000 euro në vitin 2011 kompania zvicerane “Zoeb GmbH”, pronë e kosovarit, Xhevat Sadrijaj.

Sadrijaj madje kishte thënë se Rukolli ia ka bërë me dije se është i paprekshëm për shkak të lidhjeve të tij të forta që ka në shtetin e Kosovës.

“Rrustem Rukolli më ka thënë: Zoti është lart, unë poshtë. Në këtë mënyrë më ka bërë me dije se do të vazhdojë ta mbajë të uzurpuar lokalin tim”, ka treguar Sadriaj për gazetën “Zëri”.

Mirëpo, Rukolli kishte mohuar të ketë thënë ndonjë gjë të tillë dhe kishte akuzuar Sadrijajn se është duke u përpjekur për të bërë “spektakël”.

Ai thotë se mosmarrëveshja është komplekse. Ai ka shpenzuar rreth një milion euro në dy lokale dhe thotë se aty ka vend vetëm për një pronar.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...