Published On: 29 Prill, 2016

AKP e qet në shitje Pallatin e Rinisë

Pallati i Rinisë Kulturës dhe Sporteve, ish – Boro dhe Ramizi, shumë shpejt do të dalë në shitje. Vendimin për ta futur në likuidim këtë ndërmarrje e ka marrë Agjencia Kosovare e Privatizimit. Gazeta Express merr vesh se kjo po bëhet për shkak të borxhit prej rreth 3 milionë eurosh ndaj ish- depoistëve (shfrytëzuesve të depove në Pallatin e Rinisë).

Bordi i AKP-së në mbledhjen e mbajtur me datën 28.04.2016 ka vendosur që ta likuidojë Ndërmarrjen Shoqërore “Pallati i Rinise Kulturës dhe Sporteve” ish – “Boro dhe Ramizi”.

“Arsyeja e vendosjes se Ndërmarrjes në Likudim ishte borxhi në vlerë prej rreth 3 milionë euro ndaj ish depoisteve (shfrytëzuesve të depove në Pallatin e Rinisë) të cilët u dëmtuan në Rastin e djegës së Pallatit në vitin 2000, me ç’rast Gjykata nxori fajtor Pallatin e Rinisë dhe e detyroj te kompensoj demin ndaj paditësve ne ketë rast Kreditoreve”, thuhet në njoftimin që ka siguruar Express.

Gazeta Express ka mësuar se me vendosje në likuidim do të ndërpriten marrëdhëniet e punës te gjithë punëtoreve dhe do të pezullohen te gjitha aktivitetet e Pallatit, deri ne një vendim të radhës nga Autoriteti i Likuidimit.

Express ka provuar të marr informata për këtë çështje edhe nga drejtues të Pallatit të Rinisë, por ata nuk kanë pranuar të flasin.

Derisa, në AKP i kanë thënë Expressit se gjatë ditës së sotme do të lëshohet një njoftim për media lidhur me vendimet që ka marr/.Gazeta Express/.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...