Published On: 30 Prill, 2016

Akademik Mark Krasniqi: Çlirimin e Kosovës e përgatiti Rugova, askush tjetër

Aakademik Mark Krasniqi, në emisionin Press-ing të Kohavizionit, që drejtohet nga Agron Bajrami, i pyetur për meritorët që ia sollën Kosovës pavarësinë, ai ishte i prerë: “Çlirimin e Kosovës e përgatiti Rugova, askush tjetër”.

Duke folur për kohën sa ishte në krye të Partisë Demokrsitiane të Kosovës, akademik Mark Krasniqi, ndër të tjera tha: ”Unë për këto 16 vjet si kryetar i partisë kam qenë shumë në Washington e në Amerikë, nëpër Evropë, kam qenë edhe në Australi në ’94-shin. Unë gjithmonë e kam lavdëruar, jo lavdëruar, por glorifikuar UÇK-në se po lufton për të drejtat e kombit për t’i pasur ne. Sikur të gjithë të tjerët. Nuk e kam ditur asnjë njeri të UÇK-së, por e kam ditur si një forcë që u çua kundër pushtetit serb. Ajo ka qenë shumë pozitive, dhe edhe sot e kësaj dite e them se ka pasur shumë gjëra pozitive. Nëse jo kurrgjë tjetër, e ka shpejtuar intervenimin e NATO-s. Por këtë intervenimin e NATO-s e ka përgatitur tjetërkush, e jo UÇK-ja. UÇK-ja nuk e ka përgatitur.

Në pyetjen se kush e ka përgatitur këtë, Krasniqi përgjigjet: Ibrahim Rugova. Vetëm Ibrahim Rugova. Është e vërtetë se kur e ka parë masakrën e Reçakut ky ambasadori William Walker, e ka ba të madhe këtë punë në Evropë dhe menjëherë ka kërkuar intervenimin. Mirëpo, edhe UÇK-ja e ka bërë të veten për t’u bërë sa më shpejt intervenimi. Por përgatitjen e ka bërë Ibrahim Rugova. Të mos thotë kurrkush prej UÇK-së ne e përgatitëm çlirimin e Kosovës. Jo, duhet të jemi të vërtetë. Është fakt i gjallë”.

Ai po ashtu lavdëroi udhëheqjen politike e të pushtetit në Kosovë në një periudhë të pas Luftës së Dytë Botërore. Duke sqaruar një moment të mospajtimeve midis Fadil Hoxhës e Stanoje Aksicit, në të cilat ishte i implikuar edhe Marku në cilësinë e anëtarit të Komisionit Kushtetues të Kosovës, akademiku tha: “…për çudi ky (Stanoje Aksiq) nuk e çeli gojën, se ai kishte pretendime të vinte të mbante ndonjë ligjëratë në fakultet dhe unë isha dekan, dhe varej prej meje a vjen a s’vjen. Megjithatë, nuk ishte ndoshta krejt kjo punë aty. Por, nuk e hapi gojën. Në mëngjes erdhëm me tren të fjetjes në Fushë-Kosovë. Ishte dimër atëherë dhe ishte natë. Nejse unë isha… Fadilin e pritshin makinat, Fadilin e tij, Stanojen e tij, andej-këndej. Stanoje ishte pak më larg nuk e shihnim, unë, Fadili këtu. Erdh shoferi i Aksiqit dhe i thotë Fadilit se po ju thërret Stanoja. Fadili më tha ‘pritëm këtu’ dhe unë e prita. U vonua bukur shumë. Fadili erdh dhe erdh shumë nervoz dhe më tha mua në katër sy më tha, nuk ishte as shoferi aty, ne ishim përjashta atje dhe ishte terr, dhe tha: ‘Nuk ka zgjidhje tjetër për Kosovën, përveç bashkimit me Shqipërinë’. Këtë ma ka thënë me plot zërin dhe me plot fjalinë që po ta them fjalë për fjalë. Këtë që po ta them publikisht, derisa ka qenë Fadil Hoxha nuk kam guxuar t’ia them as vetvetes, e lëre më tjetërkujt… Sepse i shkonte koka Fadilit për këtë”!

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...