Published On: 29 Shtator, 2016

Ai po i servohet popullit politikë shizofrenike?


Nga Skënder MULLIQI

Sikur populli shqiptarë është i detyruar të jetë gjithmonë humbës. Ishim humbës në kohës e sundimit komunist. Shqiptarët nën Jugosllavi ishin humbës për 90 vite me radhë. Kjo ishte periudha më e errët në historinë  mbarëkombëtare. Historia komuniste diktatoriale është tashmë një kapitull i mbyllur. Edhe në kohën e tranzicionit qe 17 vite me radhë po jemi humbës, tash jo nga regjimet shtypëse të serbosllaveve, por humbës nga regjimet tona të cilat nuk janë liruar nga logjika e vjetër e sundimit. Që të jemi humbës na bëri  kjo kastë politike  sundimtare e cila e ka ërrësuar të ardhmën tonë. Nuk kemi besuar së më kaq veshtërsi do ta kalojmë fazën e tranzicionit. Nuk kemi besuar së do të   varfërohemi  kaq shumë në fillim të shekullit 21. Nuk kemi besuar së populli do të ka  pakë para e pushtetarët kaq shumë. Nese dikur e kemi pasur shtetin e huaj mbi krye, tash shtetin na kanë uzurpuar kastat politike në pushtet. Nese dikur na e morën shtetin armiqët shekullor, tash po na marrin shtetin pushetarët  tanë shqiptarë. Kanë bërë shtet dhe mirëqenje vetëm për vete. Janë bërë milionerë vetëm për vete. Kan bërë prona për familjët dhe njerëzit e vet. Kanë  grabitur çdo gjë të vlefshme bashkë më shtetin. Në vend të shtetit po na ‘ dhurojnë” varfëri dhe mjerim social. Sikur e kan marrë për detyrë që ta mësojnë popullin që gjendja e abnormalitetit të bëhët  gjendje e normalitetit. E kan për qëllim që pasurimin e tyre, populli ta kupton si të mirën e tyre. Po punojnë që humbës të tranzicionit të pa mbaruar të mbetet vetëm populli. Nuk e kemi besuar së prapë do të vijnë në shprehje njerëzit   e tillë  të liqë,  të cilët do të  na bëhën  kreatorë të fatit tonë. Deri kur do të lejohen këta pushtetarë të rrejshem  të mbesin në krye të shtetit, krejt mvaret nga vetëdijesimi ynë. Këta politikanë në pushtet po vazhdojmë që më çmenditë e tyre  nese kan mundësi ta  çmendin edhe popullin. Dhe ,shtrohet pyetja, kush është këtu më budalla nese pushtetarët po na bëjnë lodra fëmijësh? Sigurisht që populli po e pranon lojën e keqe të tyre. Kjo është politikë tipike shizofrenike që po i servohet popullit dhe Kosovës. Këta hileqarë  në pushtet, tjetër po flasin, e ndryshe po veprojnë. Kjo  është hipokrizia më e madhe .Kjo është hipokrizi karshi shoqërisë, është hipokrizi politike e cila është bërë për fatin tonë të keq pjesë e jetës sonë. Po e pranojmë errësirën ne vend të dritës. Po pranojmë që të na përdorin si topin duke na gjuajtur diku  në fund të botës. Po tolerojmë që jeta gjithnjë e më shumë të na bëhët e pa durueshme. Po lejojmë që këta hileqarë ta shtypin dinjitetin tonë, të na rrënojnë fizikisht, materjalisht dhe moralisht. Neser mund të na serevirin lojëra edhe më të rrezikshme, duke provokuar luftë ose trazira, që  sërish  ata të dalin fitimtarë. Logjika e të gjithë sundimtarëve  është e pa kufishme. Këta  sundimtarë mund të na kthejnë situatën sikur në vitet e 90-ta. Këta politikanë në pushtet janë duke iu rënë daulleve  të përqarjës, e cila do të ishte fataliste. E keqja nese nuk ndalet  bëhët shumë e rrezikshme si zjarri dhe si fatkeqësitë natyrore .Duhet thënë  stop të gjithë prodhuesve të krizës politike dhe krizës ekonomike , dhe të stopohen të gjithë profiterët e luftës ,dhe gjithë profiterët të tjerë .Errësira në kokat njerëzore është e tmershme , siq është e tmershme dhe e rrezikshme edhe errësira e përhershme …

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...