Published On: 15 Janar, 2016

Ahmeti ua dyfishon qiranë zejtarëve, nxit protestë

  • Komuna e Prishtinës, e drejtuar nga Shpend Ahmeti, ka vendosur t’i rris çmimet e qirave ku veprojnë zejtarët, për 100 përqind. Njoftimin për ngritjen e këtyre çmimeve, zejtarët e kanë marrë dje nga Ndërmarrja Publike Banesore. Disa nga ta tregojnë se nuk kanë pasur asnjë njoftim për këtë vendim. Zejtarët për këtë sot edhe kanë protestuar.

Dhjetëra zejtarë, që kanë dyqane në kryeqytet ia kanë zënë derën me mëngjes, Kryetarit të Prishtinës, Shpend Ahmetit.

Protestën, ata e kanë bërë duke kundërshtuar vendimin e këtij institucioni për rritje të qirave, për lokalet ku veprojnë.

Zejtarët kanë kërkuar nga Komuna që ky vendim të anulohet, pasi sipas tyre këtë çmim nuk kanë mundësi ta paguajnë.

Disa nga ta kanë treguar për Express se deri tani kanë paguar më pak qira për lokalet e tyre, për afro 100 për qind.

“Unë deri në muajin dhjetor kam paguar 70 euro. Kurse, tash me këtë vendim më ka ardhur që të paguaj deri ne 130 euro. Kjo për neve është e pa papranueshme dhe nuk ka asnjë kuptim”, thotë njëri nga shfrytëzuesit e lokaleve afër komunës.

Ai ka treguar se nuk kanë pasur asnjë njoftim të më hershem për këtë vendim.

“Jo nuk kemi pasur asnjë njoftim. Dje na kanë pru në lokale vendimin dhe na kanë thënë se duhet t’i përmbahemi”.

Në njërin prej këtyre vendimeve, që e ka siguruar Express, tregohet se qiraja më çmimin e ri duhet të paguhet brenda muajit, në të kundërtën do të ndëshkohen.

“Ndërmarrja ju njofton se duke filluar nga data 01.01.2016, për të gjithë qiramarrësit të cilët nuk e respektojnë afatin e pagesës së qirasë, do të llogaritet kamatë-vonës në së shumë prej 1. 5 për qind mujore, e që do të llogaritet për çdo vonesë, 30 ditë pas lëshimit të faturës së qirasë”, thuhet ne vendimin e komunës për pagesë të qirasë./Gazeta Express/.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...