Published On: 13 Janar, 2016

Ahmeti: Me lajmin për aktakuzën ndaj Enver Hasanit duhet të tronditet e tërë shoqëria!

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti ka reaguar ndaj aktakuzës së ngritur ndaj Enver Hasanit, nga ana e Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës. Sipas Ahmetit me këtë vendim të Hasanit, u është vazhduar kundërligjshëm mandati gjyqtarëve ndërkombëtarë, dhe kësisoj me këtë rast është vendosur për rastin e VLAN-it. Sipas tij, ky do të duhej të ishte lajmi kryesor dhe të tronditet e tërë shoqëria.

Shënimi i plotë i tij:

“Sipas aktakuzës, i pandehuri Enver Hasani, në cilësinë e personit zyrtar – kryetar i Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Kosovës – më dashje, duke e shfrytëzuar në mënyrë të kundërligjshme pozitën dhe autorizimin zyrtar me rastin e vendosjes për kërkesën e Presidentes së Republikës së Kosovës, lidhur me dekretin e saj, që kishte të bënte me emërimet e gjyqtarëve ndërkombëtar në Gjykatën Kushtetuese të Republikës së Kosovës, duke vepruar në kundërshtim me autorizimet e tij zyrtare, në mënyrë të kundërligjshme ka vendosur lidhur me rastin KO-155/14, duke nxjerrë aktvendim për papranueshmëri, nga i cili kanë përfituar në mënyrë të kundërligjshme mandatet shtesë si gjyqtarë ndërkombëtar në Gjykatën Kushtetuese të Republikës së Kosovës, tre persona.”

Kjo është aktakuza e ngritur nga prokuroria për falsifikim.

  1. Në mënyrë të kundërligjshme kanë fituar mandate shtesë tre gjyqtarë ndërkombëtarë
  2. me këta gjykatës është vendosur edhe për rastin e VLANit

Ky do të duhej të ishte lajmi kryesor, dhe nga kjo do të duhej të tronditet e gjithë shoqëria. Tashmë legjitimiteti i qeverisë është shumë në negativ dhe çdo ditë e vazhduar e thellon edhe më tutje krizen tashmë shtetërore.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...