Published On: 29 Janar, 2016

Ahmeti kërkon kompetenca më të mëdha të komunave në politikbërje nacionale

Presidentja e Kosovës Atifete Jahjaga, ka takuar sot edhe udhëheqësit e kryeqytetit, kryetarin Shpend Ahmeti, nënkryetarin Dardan Sejdiu dhe kabinetin e kryetarit.

Me ta, sikur edhe me çdo komunë tjetër që është duke u takuar presidentja Jahjaga, bisedoi për problemet që ka komuna e Prishtinës dhe nivelin e zhvillimit ekonomik në këtë komunë.

Pas këtij takimi presidentja e shoqëruar edhe nga drejtuesit e Odës Ekonomike të Kosovës, Odës Ekonomike Amerikane dhe Odës Ekonomike Gjermane, tha se përmes këtyre takimeve po njoftohen direkt, dhe këto pastaj t’i adresojnë sa më parë që është e mundur, në mënyrë që t’u ofrohen mundësi investitorëve, që ata të shohin potencialet e investimeve të tyre në Republikën e Kosovës.

“Tani më është e qartë niveli i zhvillimit ekonomik ndërlidhet shumë ngushtë edhe me krijimin e një atmosfere dhe krijimin e një rrethane më të mirë për investime dhe tërheqjen e investitorëve të huaj dhe gjithmonë kjo pa pengesa administrative me sundim të fortë të rendit dhe të ligjit dhe me një konkurrencë të barabartë. …Qëllimi i këtyre vizitave të mia së bashku me odat ekonomike është që ti adresojmë këto në mënyrë të drejtpërdrejtë sa më parë që është e mundur në mënyrë që ju ofrojmë një mundësi investitorëve të shohin një potencial të investimeve të tyre në Republikën e Kosovës, në të gjitha komunat e Republikës së Kosovës”, tha Jahjaga pas takimit që pati me zyrtarët e komunës së Prishtinës.

Këtë takim e ka quajtur shumë të nevojshme kryetari i Prishtinës Shpend Ahmeti. Ai, pajtohet se komunat në gjithë Kosovën duhet të luajnë një rol më të madh në zhvillim të ekonomisë së vendit.

Mendoj që kjo është iniciativë e mirë që duhet të përcillet edhe me aktivitete të tjera me rekomandime dhe dialog të përhershëm me odat ekonomike në mënyrë që disa prej rekomandimeve të tyre, natyrisht ti vëmë në funksion. Thash edhe në takim, Prishtina përveç qe është kryeqendra administrative, është edhe kryeqendër e ekonomike e RKS dhe komuna duhet të marrë një rol më të madh në zhvillim ekonomik. Ne jemi vija e parë e frontit e lejeve të para, lejeve të cilat bizneset i marrin për të vepruar. Po ashtu edhe e punësimit dhe çështjeve të strategjive ekonomike që secila komunë mund të ketë. Prandaj më shumë duhet të diskutohet me komunat. Komunat duhet të ketë rol më të madh në politikbërjen edhe nacionale për shkak se i dimë për së afërmi të gjitha problemet të cilat ballafaqohen”, tha Ahmeti.

Përderisa kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës Safet Gërxhaliu, në emër edhe të dy Odave tjera pjesëmarrëse tha së është koha që për ekonomi të bëhet më shumë e jo vetëm të flitet.

Bile për këtë tha që është koha që niveli qendrorë dhe lokal të kenë një komunikim të mirëfilltë mes tyre pasi që kjo po ndikon edhe në ekonominë e vendit.

“Është koha kur duhet të kemi një komunikim më të mirëfilltë nga niveli qendrorë dhe niveli lokal. Është koha kur decentralizimi politik të shndërrohet në decentralizim ekonomik dhe vërtetë të filloj një komunikim më i mirëfilltë dhe informacionet që vijnë nga poshtë ose nga komunat janë ato që do të jenë vërtetë të dëgjuara nga niveli qendrorë. Dhe për ekonomi është koha që duhet të bëhet më shumë dhe jo vetëm të flitet. Na gëzoj fakti që edukimi dhe aftësimi profesional është ndër prioritetet”, tha Gërxhaliu./KosovaPress/

 

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...