Published On: 18 Mars, 2016

Agim Bahtiri nuk lë keq fashatin e tij, investon 1 milion euro

Dega e Partisë Demokratike të Kosovës në Mitrovicë, ka tërhequr vërejtjen përmes një komunikate për media për degradimin e qeverisjes komunale nga ana e Agim Bahtirit në çdo segment.

Sipas kësaj komunikate, afër gjysmën e investimeve kapitale në vitin 2015, kryetari i Mitrovicës Agim Bahtiri, e ka koncentruar në fshatin e tij dhe të nënkryetarit të komunës, duke injoruar tërësisht qytetin, rajonin e Shalës dhe fshatrat tjera.

“Sipas raporteve zyrtare të Ministrisë së Financave dhe atyre të Drejtorisë për Financa, Ekonomi dhe Zhvillim të Komunës së Mitrovicës, që janë publike për gjithë opinionin, në vitin 2015 investimet kapitale janë koncentruar në dy fshatra, në Gushavc që është fshati i kryetarit Agim Bahtiri dhe në Kqiç, fshati i nënkryetarit të komunës, Safet Kamberi. Në Gushavc janë investuar 648 mijë e 305 euro, apo 21 për qind e buxhetit total për investime kapitale në gjithë komunën, ndërsa në Kqiç janë investuar 392 mijë e 124 euro, apo 12 për qind e buxhetit. Shprehur në përqindje vetëm në këto dy fshatra, ku jetojnë më pak se 3 për qi nd e popullatës së Mitrovicës, janë investuar rreth 34 për qind e gjithë buxhetit komunal. Rrjedhimisht del se Agim Bahtiri i ka injoruar 97 për qind të qytetarëve të Mitrovicës:, thuhet në komunikatë.

Sipas PDK-së, Bahtiri kishte premtuar uljen e shpenzimeve komunale, por në fakt e ka bërë të kundërtën.

“Në vitet e qeverisjes së tij janë rritur shpenzimet e luksit dhe janë zvogëluar investimet kapitale. Sipas raporteve zyrtare, shpenzimet e udhëtimit (mëditjet) në vitin 2013 kanë qenë 5306 euro, ndërsa në vitin 2014, në vitin e parë të qeverisjes së Bahtirit shpenzimet e udhëtimit janë trefishuar, duke arritur në 14 348 euro. Ndërsa në vitin 2015 këto shpenzimet kanë arritur në 31 286 euro, duke u gjashtëfishuar. Buxheti për investime kapitale në komunë në fundvit 2015 ka qenë – 4,466,946.01”, thuhet në komunikatë.

Të realizuara në fundvit 2015 kanë qenë – 3,605,437.20. Të realizuara në DSHPI në fundvit 2015 kanë qenë – 3,033,155,50”, thuhet mes tjerash në komunikatë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...