Published On: 26 Mars, 2016

Afrim Cacaj shpallet i pa fajshëm, triumfon ndaj manastirit të Deçanit


Adem Lushaj

“Tërhiqem nga Aktakuza dhe ndërpres ndjekjen penale për pushtim të paligjshëm sipas nenit 332 të KPRK-së”, ishte deklarimi i prokurorit të Shtetit në Prokurorinë Themelore të Pejës, Ardian Hajdaraj, në seancën gjyqësore kundër Afrim Cacaj, i paditur nga manastiri i Deçanit për pushtim të paligjshëm të pronës. Ky vendim i prokurorit Hajdaraj, ishte i bazuar në atë se prona në fjalë 105/2, për të cilën dyshohej se Cacaj e kishte pushtuar në mënyrë të paligjshme, doli të mos jetë pronë e manastirit të Deçanit. Me vendimin e marr nga Hajdaraj për tërheqje nga ndjekja e mëtejme penale, ka bërë që gjyqtari i rastit, Sulltan Dobraj, të merr vendim për mbyllje të këtij rasti. Vendimin e Dobraj dhe Hajdaraj, që Afrim Cacaj të shpallet i pafajshëm, ky i fundit e ka quajtur si vendim triumfues ndaj akuzave të padrejta të përfaqësuesve të manastirit të Deçanit, kinse për pushtim të pronës së tyre. “Vendimi i marr në Gjykatën Themelore të Pejës, dega në Deçan, jep shpresë që drejtësia po kthehet në binarët e duhur, kur kemi të bëjmë me pronat që janë në afërsi të monumentit fetar në Deçan, i cili është shndërruar në pengesë të zhvillimit dhe lëvizjes së lirë të qytetarëve”, është shprehur i gëzuar i akuzuari Cacaj, duke thënë se rastin do e procedon edhe më tej, sepse pos maltretimeve dhe akuzave të pa baza, iu është dëmtuar edhe objekti e tij prej druri (shtëpiza e drurit), e ngritur në pronën që aludon se është e vetja, dhe e njëjta është pjesë e Zonës së Mbrojtur, sipas Ligjit mbi Zonat e Mbrojtura, të Republikës së Kosovës. Sipas Cacaj, prona në fjalë është e familjes sonë, por do vazhdojmë të zbardhim arsyen e bartjes së kësaj prone në emër të Radomir Petroviqit, për të cilin as prokuroria e as Gjykata nuk kanë informacion për të. “Prona në fjalë është e babës dhe babagjyshit, ashtu edhe do kërkoj të bartët në emër tonë, duke dëshmuar plotësisht pafajësinë time dhe të drejtën për shfrytëzim të pronës private si e drejtë e pa tjetërsueshme ndërkombëtare”, ka nënvizuar Cacaj, i cili në seancë ishte i shoqëruar edhe nga avokati i tij, Isa Osëdautaj, e ku merrnin pjesë pos zyrtarëve të OSBE, AKP-së, edhe qytetar të shumë dhe media, që kishin zgjuar interesim për rastin në fjalë.

Afrim Cacaj nga Deçani, në vitin 2014 kishte ngritur në pronën që mendon se është e tij, shtëpizën prej druri dhe vendosje e disa koshereve me bletë, e më pastaj iu ishin larguar dhunshëm nga institucionet lokale të Deçanit dhe atyre ndërkombëtare. Pas kësaj, përfaqësuesit e manastirit të Deçanit, kishin lajmëruar rastin në prokurorinë e shtetit në Pejë, që kishte rezultuar me ngritje të Aktakuzës sipas nenit 332 të KPRK-së, për pushtim të paligjshëm. Cacaj nuk mohon mundësin e ngritjes së procedurës civile dhe penale, kundër atyre që ia kanë dëmtuar pronën e luajtshme (Komunën e Deçanit) dhe ndaj atyre që kanë mundësuar bartjen e pronës në fjalë në emër të një personi tjetër.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...