Published On: 8 Mars, 2016

AFP: Specialja mund ta akuzojë Thaçin sivjet

Presidenti i zgjedhur u Kosovës ka shprehur përkrahjen e tij të plotë për gjyktën që do të hetojë krimet e supozuara të luftës të kryera nga UÇK-ja – megjithëse shumë e shohin atë si një nga të akuzuarit dhe dënuarit e mundshëm.

Hashim Thaçi, president i zgjedhur i Kosovës, e ka nisur karrierën si drejtues politik i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, që luftoi për t’u çliruar nga Serbia në vitet e 90-ta.

 Por ndërsa përgatitet të jap betimin muajin tjetër, spekulimet për mundësinë që ai të jetë në listën e të akuzuarve për krime lufte janë në rritje, transmeton Klan Kosova.

Gjykata do të krijohet mbi bazën e një raporti të Këshillit të Europës, nxjerrë në kohën kur vet Thaçi ishte kryeministër.

Thaçi, që nga epoka e luftës njihet si gjarpri, ka mohuar këto pretendime, duke i thënë AFP-së se ai nuk ka bërë asgjë nga ato që thuhen dhe se nuk e ka shkelur kurrë ligjin.

“Ne kemi plotësuar të gjitha kërkesat dhe e kemi bërë të qartë që nuk kemi çfarë të fshehim”.

Në një artikull të publikuar të martën, AFP shkruan se megjithëse Hashim Thaçi ka dhënë përkrahje të plotë krijimit të një gjykate që do të merret me krime lufte, mund të jetë vetë ai që do të përballet me të.

“Por, ndërtimi i një rasti të fortë për liderin politik kryesor në Kosovë do të varet nga ajo se kush do të mund të dëshmojë kundër tij,” ka thënë ky diplomat që ka preferuar të mos i përmendet emri në artikull.

Ditë më parë, kryeprokurori i Gjykatës Speciale, David Schwendiman, ka thënë se askush nuk ka “amnisti” nga ndjekja penale nga kjo gjykatë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...