Published On: 1 Gusht, 2016

Administrata Tatimore e Kosovës urdhërohet ta kthej Shaqir Totajn në vendin e tij të punës! (DOKUMENT)

Menaxheri Rajonal i Administratës Tatimore të Kosovës për Prizren, Shaqir Totaj i cili ishte shkarkuar para disa muajsh nga drejtuesit e këtij institucioni pa kurrfarë baze ligjore, është rikthyer në pozitën e mëparshme nga ana e Gjykatës Themelore në Prizren.

Gazeta Blic ka arritur që ta siguroj procesverbalin e përpiluar me datë 26.7.2016, ku i kërkohet ATK-së që Totajn brenda 3 ditësh ta kthejnë në vendin e tij të punës.

 “Urdhërohet, debitoja e përmbarimit. Administrata Tatimore e Kosovës me seli në Prishtinë, si person juridik si dhe drejtori i përgjithshëm i ATK-së, si person përgjegjës te pala debitore si person juridik, që në afatin prej 3 ditëve, duke llogaritur nga dita e nesërme, që kreditorin e përmbarimit, Shaqir Totaj nga Prizreni. Ta kthej në vendin e punës: Menaxher regjional në Prizren dhe atë sipas detyrimit që del për palën debitore nga dokumenti i përmbarimit- vendimi nr. A/02/551/2016 i datës 16.02.2016 i Këshillit të Pavarur Mbikëqyrës për Shërbimin Civil të Kosovës, e në të kundërtën Gjykata sipas detyrës zyrtare, ndaj palës debitore si person juridik si dhe ndaj personit përgjegjës te pala debitore, do të shqiptoj gjoba në të holla sipas dispozitave të LPP-së”, thuhet ndër të tjera në këtë vendim, një kopje të të cilit e ka siguruar Gazeta Blic.

Sipas këtij vendimi, thuhet se mos zbatimi i këtij vendimi nga ana e drejtorit tw ATK-sw, Sakip Ymeri, është në vepër penale.

Ndryshe, Gazeta Blic ka raportuar për këtë rast edhe më herët, ku Totaj ishte shkarkuar ndër të tjera edhe pse kishte folur për medie, ku kishte nxjerrë në shesh parregullsitë e shumta në këtë institucion.

Me ardhjen e Avdullah Hotit në krye të Ministrisë së Financave ka pasur parregullsi të mëdha në ATK. Madje, pikërisht ky institucion ishte mollë sherri ndërmjet partnerëve të koalicionit qeverisës, për faktin se LDK i shkarkonte njerëzit e PDK-së, dhe në vend të tyre i sillte njerëzit e saj.

Për më shumë, Gazeta Blic ua sjell të plotë dokumentin:

Dokumenti

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...