Published On: 29 Maj, 2017

Aderimet, janë dështim!

Fadil Maloku

1.Aderimet, nuk besoj që janë bërë shkaku i tentativave të aderuesve për t’i reformuar subjektet politike, e aq më pak për t’i ndryshuar ato! 2.Aderimi më tepër duhet adresuar interesave personale të aderuesve, të cilët duke vlerësuar futjen e tyre si “tren i fundit” për të bë diçka për vetën, e jo subjektin!

3.Ndryshimin në proceset aktuale në Kosovë, unë e shoh më shumë përmes një emancipimi të vazhdueshëm politik (ta përdori me lehtë termin e Marksit!) të qytetarëve, e që i njejti duhet patjetër të ndërlidhet me; interesin rreth mirëqenies, që ata duhet ta shohin tek subjektet politike, e jo (përbrenda) përmes aderimeve, qoftë nga shoqëria civile, mediet, etj.!

4.Shkaku, pse nuk mund tê ndodhë shpejt dhe furishëm ky proces…kujtoj qëndron në monopolizimin dhe etablimin e këtyre strukturave (edhe kriminale) në institucionet egzistuese…!

Kuvendi i Gjilanit miratoi emrimin e rrugës: "Mërgimtarët e Gjilanit" në shenjë nderimi e falënderimi për kontributin e juaj për Lirinë, Pavarësin dhe Republikën! #Mirësevini n'shpi!
A 5
Loading...
 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Loading...