Published On: 16 Mars, 2016

A po aktivizohet sërish kontrabanda me emigrantë në Maqedoni ?

Me vendimin e pushtetarëve të Maqedonisë për mbylljen e kufirit për refugjatët sirian, menjëherë u aktivizuan pikat ilegale të kufirit mes Maqedonisë dhe Greqisë në rajonin e Mariovës, ku gravitojnë komunat e Novacit, Manastirit dhe Prilepit.

Nga zyrtarë anonim të policisë dhe të njerëzve që janë me prejardhje nga Mariova, por më nuk jetojnë atje, përsëri u aktivizuan këto kanale të kontrabandës, që edhe viteve të 90 –ta shërbenin për kontrabandimin e emigrantëve nga Shqipëria për në Greqi. Përdoren po të njëjtat ruta dhe kalime, që janë përdorur dhe atëherë.

Në disa fshatra tanimë të pabanuara si Mariova, Oleveni, Makovo, Skoçivir, etj, janë hapur shitore produktesh, dhe shtëpi “Etno” gjoja për turizëm, por këto përdoren për vendosjen e emigrantëve sirian, para se të transportohen tutje.

Burime jozyrtare theksojnë se kontrabandistët  e lidhur me policinë kufitare dhe me zyrtarë të politikës për çdo kokë emigranti marrin nga 1 mijë euro, që ti kalojnë në anën e Maqedonisë dhe ti transportojnë më tutje në kuadër të rutës së emigrantëve. Shumica e emigrantëve futen përmes zonës malore kufitare të malit Kajmakçallan. (Fërgim Demiri/INA)

foro2foto1foto3

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...