Published On: 31 Janar, 2016

A mund të ndodhë që shefat e DGSE në Kosovë t’i kenë humbur faktet e hajnive dhe krimeve?

 

Driton Tali

 

A mund të ndodhë që shefat e DGSE në Kosovë t’i kenë humbur gjurmët dhe faktet e hajnive dhe krimeve të ndryshme?! Ju qe nuk jeni miq në FB me Yll Selajn, lexone këtë status të tij është interesante. Ajo që më bëri përshtypje është përmendja e lidhjes së z. Hashim Thaçi, me ish shefin e DGSE, z Xavier Bout de Marnhac, në vitin 2005. Pra shumë vite para se ish shefi i DGSE (shërbimi i spiunazhit francez me të cilin shërbim ka dyshime të bazuara se z Thaçi ishte/është i involvuar) të bëhet shef i Eulex’it “Thaçi arriti ne Paris ne fillim te tetorit 2005 dhe ishte takuar me Bou De Marnac … mua m’erdh gjandarmeria franceze (ajo eshte ne kuader te Ministrise se Mbrojtjes si DGSE) te me arrestoj dy jave pas vizites se Thaçit. Montuan dosje ndaj meje nga asgjeja, duke friksuar punetor te mij francez. Duke i obliguar ne deshmi te rrejshme, duke i obliguar te japin deklarata ndaj meje. Ne te kunderten nepunesve te mij ua kishin permend burgun. Do te thote krijuan aktakuz me deklarata te rrejshme…”. Siç dihet, Bout de Marhnac pati ardhe në krye të Eulex’it për ta luftuar korrupsionin. Ngjashëm pati bërë edhe parardhësi i tij francezi Yves de Kermabon, të cilët në fillim të mandatit na premtonin se “peshqit e mdhenj” shumë shpejt do t’i burgosin, por pastaj kah përfundimi i mandatit të tyre thonin se në Kosovë nuk ka fakte që ka korrupsion. Ka fjalë por jo fakte! Prandaj po më intereson se mos helbenta lidhja e DGSE’s faktet e hajnive dhe krimeve të ndryshme në privatizim por edhe në përgjithësi që lidhen edhe me qeverisjen e z Thaçi me i humbë disi?! Veç po them. Sepse sipas z Selaj miqësia në mes të ish shefit te DGSE, z Bout de Marnhac dhe z Thaçi paska ekzistuar shumë më përpara se ai të vinte zyrtarisht ne Kosovë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...