Published On: 10 Shkurt, 2016

A mund të besoni çfarë ka poshtë këtyre kokave gjigante nga guri? (FOTO)

Zbulim i fundit! Kokat “Moai” kanë trupa gjigant nën tokë që peshojnë deri në 84 tonë. Janë mbi 300 statuja të tilla të gdhendura rreth 3500 vjet më parë, në ishullin e vogël pranë Kilit. Por deri vonë kishim njohuri vetëm për kokat. Trupat kanë simbole dhe shenja të ndryshme të gdhendura në to, gjë që do ndihmojë arkeologët rreth të vërtetës. E pse duhej të sakrifikonin kaq mund dhe kohë për të ndërtuar statuja të tilla gjigante, në një ishull pothuaj të pabanueshëm? Kujt ia dedikonin? Janë mistere që ndoshta një ditë do të zbulohen. (INA)

632905-650-1455000684-1632505-650-1455000684-2

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...