Published On: 14 Shtator, 2016

A kishte luftë çlirimtare në rrethin e Llapushës?

Presidenti Rugova, në mes autori i shkrimit Sinan Kastrati dhe Jakup Kastrati veprimtar i LDK-së

 

Fragmente nga Ditari im në dorëshkrim     

Sinan Kastrati

Në vend të hyrjes 

Një letër, krejt private që ia kisha dërgua një mikut tim në Kosovë në verën e vitit 2014-të, pasi e kishte lexua, ai mu lut që letrën time ta publikoj në ndonjë gazetë apo portal që të njihet opinioni shqiptarë për “luftën” dhe “udhëheqësit” e asaj “lufte”, “luftës” së fundit të vitit 1998, 1999. Në fillim nuk pranova por pas shumë ”rixhave”, pas disa muajve, ndërrova mendjen dhe u pajtova që letra ime ”private” të publikohet, edhe pse letra kishte shumë mangësi e gabime të shumta, si letër private që njeriu nganjëherë kur i shkruan ndonjë mikut letër nuk është shumë i kujdesshëm dhe nuk i përfill rregullat e drejtshkrimit, ato gramatikore dhe përgjithësisht rregullat gjuhësore, flet shlirë e ”i mshel sytë dhe e shkrep pushkën, le të vret ku të ku të vret”.

Ajo letër u botua në ”Bota Press” ashtu siç ishte, pa kurrfarë ndërhyrje me titull: “Si u arrestuan nga H. Thaçi e S. Bashota zyrtarët e LDK-së, J. Kastrati e C. Desku dhe si u rrahën burrat e fshatit Qabiq të Klinës”? Bota Press, 06/ 11/ 2014. S. Kastrati, Suedi.  http://botapress.info/ekskluzive-si-u-arrestuan-nga-h-thaci-e-s-bashota-zyrtaret-e-ldk-se-j-kastrati-e-c-desku-dhe-si-u-rrahen-burrat-e-fshatit-qabiq-te-klines/

Ky ishte shkrimi i im i parë i publikuar për “luftën” në Llapushë.

Për çudi, askush nga të apostrofuarit dhe hyzmeqarët e tyre nuk reagoi edhe pse shkrimi im fliste me emra e mbiemra, për peshq të “mëdhenj” e zhaba të “vogla”.

Shkrimet e mia të radhës ishin të natyrshme dhe vazhdim i shkrimit të parë

 Shkrimet e mia të radhës ishin të natyrshme dhe vazhdim i shkrimit të parë. Ato bënin fjalë për periudhën e viteve 1998, 1999, për “heronjtë” dhe njerëzit e “thjeshtë” të kësaj treve e kësaj toke,  trevës së Llapushës. Njerëzit që i kisha takuar kur e shkruaja apostafat këtë fejton dhe kisha bisedua me ta ulur këmbëkryq në cergë, në ”sobat e burrave” e në kullat e gurta me qemer e me frëngji, në oda, i njihja qysh moti. Ishin të afërm të mi, të farës e të fisit tim e ish kohanikë që i kishim ruajt bagëtitë: buallicat, lopët, dhentë e dhitë, qengjat e kecat, si çobanë, në shkollë e në punë e që ishim rrit bashkë, me shumicën prej tyre. Ishin fakte që i kisha mbledhur vetë, nga vendi. Vendin, gjithashtu e njihja mirë, çdo pëllëmbë të tokës, tokës që e kisha shkelur me këmbë, “dath e math” e mbathur me opinga të shqyera të Pirotit, e më shumë edhe pa to, qysh kur shkoja në shkollën fillore në Lubizhdë, në Malishevë e në Kijevë si fëmijë dhe i ri, si filloristë e gjimnazistë, jo me këpucë ushtarake.

 Këto ishin ngjarje që çdo njërin po ta pyesje në Llapushë do të tregonte. I dinin sikur përrallat, që i kanë dëgjuar nga gjyshja kur ishin të vegjël apo këngët që iu kanë kënduar në djep e më vonë, gjyshja, nëna motra e madhe, halla apo tezja para se të flinin. I dinin të gjithë përmendësh. Për ato ngjarje, tregime e “bejte” flitej kudo, nëpër ndeja, në oda, në punë, në shkolla, nëpër rrugë, kafene e qajtore. Bëhej edhe humor i “lehtë” për “trimërinë” e “komandantëve”, “komisarëve politikë” e “komandirëve të policisë ushtarake” e të asaj të “hetuesisë” dhe të ”drejtorëve politikë”, që i ndiqnin shqiptarët e ndershëm e njerëzit e zotët që nuk pajtoheshin me ta. Ishin tregime të “moçme” për njerëz të “rinj”, tregime që i kisha dëgjuar disa herë nga disa njerëz kur shkoja në Kosovë, me ndryshime të vogla. Këto “tregime ishin bërë aq popullore saqë edhe mënyra e të rrëfyerit, sa herë i dëgjoja, merrte forma folklorike të reja të pasura me nuanca artistike, në përmbajtje e në formë me format të “kufinjve” të lejueshme dhe të natyrshëm.

Këto “tregime” po i qes në letër ashtu siç i kam ndie dhe nuk kam bërë kurrfarë ndërhyrje në “gjuhë”, stil apo leksik sepse nuk ishin “tregimet” e mia prandaj edhe s`kisha nevojë me i ”fry” me retorikë e fjalë boshe e as imagjinatë. Ato nuk i kam “stis” me art e “ari” e as veshur me “argjend” e ”flori”, vetëm po i (ri)tregoj.

 Shkrimi im i dytë ishte: “Plaçkitje, kërcënime, atentate, në emër “të luftës çlirimtare” nga “komandantët” e UÇK-së (Fakte nga komuna e Malishevës)”, Bota Press, 08/11/2014. S. Kastrati, Suedi.http://botapress.info/plackitje-kercenime-atentate-ne-emer-te-luftes-clirimtare-nga-komandantet-e-uck-se-fakte-nga-komuna-e-malisheves/

 Edhe ky shkrim nuk bëri ”bujë” të madhe pasi që edhe ky shkrim fliste për një grup të vogël ”luftëtarësh” të fshatit tim, Turjakës që s`i njihte ”askush” në fshat. Ata nuk e ”njihnin” as shoqi-shoin. Ndoshta isha unë i pari që tregoja për ”trimërinë” e ”heroizmat” e tyre. Dhe ky do të ishte një ”nder” për ta që shkruaja në gazetë.

Testimonium paupertatis (varfëri faktesh)

Reagimet kundër meje ishin shfrim, kozeri, prepotencë, pamflete e parulla 

 Shkrimi që i çoi peshë “pashallarët e kuq” që ulërinin e lehnin si ujqërit e uritur e të tërbuar dhe që pati më së shumti “reagime” zhurmë e hallakamë, ishte shkrimi: ”Hajdin Abazi e Bardhyl Mahmuti “u betuan” në vitin 1998 se do ta vrasin Ibrahim Rugovën e kolonel Ahmet Krasniqin!”, Bota Press, dat. 12/11/2014  http://botapress.info/hajdin-abazi-e-bardhyl-mahmuti-u-betuan-ne-mars-e-shtator-te-vitit-1998-se-do-ta-vrasin-ibrahim-rugoven-e-kolonel-ahmet-krasniqin/

 I pari që reagoi ishte Bardhyl Mahmuti: “Reagon Bardhyl Mahmuti rreth shkrimit në “Botapress” rreth Rugovës. Betimi i UÇK dihet”.

 Portali «Botapress» ka sjellë një shkrim me titull «Hajdin Abazi e Bardhyl Mahmuti “u betuan” në vitin 1998 se do ta vrasin Ibrahim Rugovën e Kolonel Ahmet Krasniqin!”. “Po shihet se dikush po ka kohë të merret me gënjeshtra dhe manipulime. Betimi i UÇK-së dihet dhe në asnjë rast nuk mund të gjen askush betime tjera që e zhvendosin qëllimin në luftë brenda shqiptare”.

 Bardhyli në vend se të merret me shkrimin tim që e bënte përgjegjës për vrasjen e Kolonel Ahmet Krasniqit, ai u muar me Edi Ramën dhe vizitën e tij në Beograd. ”…Unë nuk e kam ndërmend të reagoj për gënjeshtrat e tilla sepse mendoj se lexuesi është aq i ngritur sa të gjykojë objektivisht për këtë formë të manipulimit…”Agjencinë e lajmeve « Presheva jonë ». Lausanne, 12 Nëntor 2014″.

 Nuk pata nevojë me reagua, Bardhyli kishte fol sikur nuk kupton se çka kam thënë. Ai si duket mundohet ti bishtnoj bisedës në shkrimin tim. Bardhyli s`kishte thënë as edhe një fjalë kundër meje e shkrimit tim, s`kishte paraqitur asnjë argument kundër fakteve që ishin shumë më kokëforta se koka “tul” e Bardhyl Mahmutit dhe e M…tave tjerë si ai.

 -Jo, Bardhyli, ti po rren, ti je rrenacak e jo unë, “nuk mirrem me gënjeshtra”, thot Bardyli për mua. ”Fjalimin” tënd ogurzi, Bardhyl e kanë dëgjuar qindra bashkatdhetarë shqiptarë në shoqatën ”Liria” në Malmö të Suedisë, në mbrëmjen e 21 shtatorit 1998. Këto janë DËSHMI e FAKTE që s`mund ti mshefësh! E vërteta nuk hyn në thes e as nuk groposet në dhe. Edhe nëse ajo e vërtetë ”hyn” në thes, ti nuk mund të ia mshelësh grykën. Gjaku nuk humbët, atë e ruan qoftë edhe një therrë, llugë apo kaçubë e vogël (pop.). Bardhyl, ti ke thënë: ”Do ta vrasim edhe Kolonel Ahmet Krasniqin!”. Pas tri, katër orëve në Tiranë vritet Kolonel Ahmet Krasniqi, Ministër i Luftës i Kosovës. Kjo është e vërteta. Por për ”argumentet” e Bardhylit dhe bardhylave do të flas pak më poshtë.

 Bardhyl, besoj në të Madhin Zot se kam me e gjet edhe filmimin e bisedës nga ajo ndejë që ti ishe me detyrë të caktuar në Malmö me Hydajet Hysenin.

Bardhyl, Hajdin dhe ju të tjerë çka do të thuani atëherë? Ku do të mbetet faqja juaj se ju që keni nxit e vrarë shqiptarë, në emër të ”patriotizmit”, nuk keni ftyrë. Ku do të ikni?  Bira e minit, 300 qese! Mos harroni ”do të mundoheni me hy për b… të gjylpanës”!

I dyti por jo edhe i fundit që reagoi kundër shkrimit tim, Hajdin Abazi e Bardhyl Mahmuti “u betuan” në vitin 1998 se do ta vrasin Ibrahim Rugovën e kolonel Ahmet Krasniqin!”(Bota Press, dat. 12/11/2014.) Hajdin Abazi, tash është ambasador i Kosovës në Suedi.

 Ai në shkrimin e tij kundër meje të botuar në Bota Press dat. 13/11/2014 me titull: ”Si e vrava Ibrahim Rugovën në mars të vitit 1998!” (http://botapress.info/si-e-vrava-ibrahim-rugoven-ne-mars-te-vitit-1998/ ) merret me mua. Hajdini, “reagimin” e tij me ”petk artistik” e përfundon kështu: “Meqë e fillova me ironi, po e përfundoj me një sarkazëm: S. Kastrati, tash që me këtë shkrim e shkrepa ”me dorën time” pohimin se në mars të vitit 1998 e kam vrarë presidentin Rugova, tregoji UDB në Beograd që në akuzat e shpifura për krime të luftës kundër emrave më eminentë të UÇK, akuzës sime t’ia shtojë edhe vrasjen e Dr. Rugovës në mars të vitit 1998 në Halmstad të Suedisë!”

Hajdin, ka ikur ajo kohë! Më askë nuk mund ta frikësoni me këto fjalë boshe, Ky ka qenë “manifesti” e “hymni i internacionales” për ju, komunistë të fëlliqtë. Këto fjalë thuaju shefave tu, hashimave e xhavitave, ademave (të dyve, Demaqit e Grabovcit, jo Adem Jasharit) … e ibrahimave.

-Jo “zotërinj”, UDB-së në Beograd tregoni ju sepse, ju keni dhëne dhe marr, jepni e mirrni nga UDB-ja e Beogradit fjalë e “fakte”, me “kamionë letra” (të ËC-së do të thotë një nga shefat e tu, Kadri Mehmeti, më fal Kadri Veseli) para, poste e pushtet e jo unë.

Mjaft jeni ushqyer me patriotizëm duke i quajtur kundërshtarët politik me emra si UDBASH, që ju të veproni lirshëm kundër të tjerëve, në emër të “vendlindjes”.“Për ta theksuar “patriotizmin” (e gjithmonë rrehet gjoks e theksohet ajo veti që nuk është ) e tyre, “patriotët” ‘identifikojnë’ apo shpikin “tradhtar” si mënyrë (mbi)jetese e pandershme politike, ekonomike, uzurpuese etj.”

(Shkruan: Shpetim Hajdaraj, Shqiptari.eu, 6 Shtator, 2016 e me titull: Lufta e pandershme brendashqiptare “patriot” – “tradhtar”?)

 -Jo “zotërinjë” Bardhyl e Hajdin, nuk jeni vetëm ju të dy që e keni lënë fjalën “peng” për vrasjen e Rugovës dhe Kolonelit Ahmet Krasniqi por Bardhylit i doli fjala “sahi”. Doli e vërtetë fjala e Bardhylit e thëne në “kuvend” në “liria” të Malmö-s në Suedi. At natë u vra Kolonel Ahmet Krasniqi. Ju, Hajdin dhe Bardhyli, Azem Syla, Adem Demaqi, Hashimi, Jakupi e dreqi e i biri e lyet tokën e Kosovës me gjak të shqiptarëve se tyben e tybes s`keni bërë luftë kundër policisë e ushtrisë serbe e as nuk e keni çlirua as sa një lehë të kepëve që mbillnin plakat nëpër katunde, dikur. Lirisht po të them, qitja konopin kah të duash nëse e keni çlirua më shumë se një lehë me kepë e hudra, unë përulem para juve dhe e iu heq kapelën. Iu “shtova`” edhe “një lehë hudra” e iu rrita tokat e “çliruara”.

 Hajdin, edhe ty, bashkë me Bardhylin, do të iu tregoj se kush po rren e kush po tregon të vërtetën.

Por për me qenë më ”korrekt” me ty, Hajdin dhe Bardhyl po iu pyes: A kishte luftë dhe ushtri çlirimtare në Kosovë dhe kush ishin prijësit e saj?

A kishte në ”ushtrinë” tuaj fraksione e antagonizma ne mes të ”komandantëve”

Iu bëra këtë pyetje sepse shokët e juaj të ”luftës” po dëshmojnë krejt ndryshe dhe kundër juve të tjerëve. A mos kishte antagonizma e fraksione brenda asaj “uçk”- që ju të dytë hangërt me lugë e me kutullaç?

Përgjigjën do ta gjeni po te shokët tuaj të ”idealit” dhe të ”luftës”.

Mos u ngutni, kemi kohë me fol që nga shkronja “A” e alfabetit deri te shkronja “Zh”, për Azem Sylën e …  për Xharkun. 

Familjen Jashari nga Prekazi, mos e ngucni! Lëreni rehat !

 “Betimi i UÇK-së dihet dhe në asnjë rast nuk mund të gjen askush betime tjera që e zhvendosin qëllimin në luftë brenda shqiptare” thotë Bardhyl Mahmuti në reagimin kundër shkrimit tim.

Të shohim çka thonë të tjerët? Qerim Kelmendi thotë se ka qenë listë për pushkatim Ibrahim Rugova.

Xhabir Zharku i thotë dhëndrit të vet, Besnik Lajçit, Vraje Ibrahim Rugovën ….

Lladrofci i thot Rexhep Selimit … ndërsa Selimi … ?

Ibrahim Kelmendi i thotë Hashim Thaçit ka rrejt, ”Ta zëmë edhe Hashim Thaçi, për të komplotuar edhe Familjen Jasharaj, në odë të Jasharëve në fund të vitit 1999 pat gënjyer, se në odën e Jasharëve e kishte formuar UÇK-në. Isha aty. Belbëzova diç, por nuk isha decidiv për ta diskredituar Hashimin si komplotist i UÇK-së. Isha tepër primitiv. Heshta për hir të unitetit, në kohën kur ANTI-UÇK-istët e sojit Xhavit Haliti, Azem Syla, Hashim Thaçi dhe Co, në bashkëveprim me krerë të LDK-së dhe marionetat e Serbisë, po e diskreditonin UÇK-së dhe po maksimalizonin veten e tyre si profiterë të Luftës!

* Këshilltari i Ahmetit, Ibrahim Kelmendi, akuza për komplote Hashim Thaçit, Azem Sylës e Xhavit Halitit

Fakte. net, January 6th, 2016

http://www.fakte.net/keshilltari-i-ahmetit-ibrahim-kelmendi-akuza-per-komplote-hashim-thacit-azem-syles-e-xhavit-halitit/

* Xhabir Zharku, komandant “Qorri”, ish kryetari i Kaçanikut, me vendbanim në Arlöv,  lagje afër Malmö-s  (tash jeton në Staffanstorp) në Suedi i thot Besnik Lajçit: “Ti dhëndër mundesh me krye një punë, me vra Ibrahim Rugovën!”
(Besnik Lajçi, Kopenhagen-Danimark: ”Të gjitha veprimet e kundërligjshme të Xhabir Zharkut”, Bota Sot | 07.05.2011 02:20. Besnik Lajçi: Unë dëshmoj kundër Xhabir Zharkut (1).

* Qerim Kelmendit i vjen keq që UÇK nuk e vrau Ibrahim Rugovën , By LajmPress1. E postuar më 07-01-2016, 21:30

 ( http://lajmpress.com/qerim-kelmendit-i-vjen-keq-qe-uck-nuk-e-vrau-ibrahim-rugoven/,)

* Qerim Kelmendi thotë se Rugova ishte në listën e UÇK-së për t‘u likuiduar, ndihet keq që nuk është vrarë! Telegrafi.com Lajme / Kosovë

http://www.telegrafi.com/qerim-kelmendi-thote-se-rugova-ishte-ne-listen-e-uck-se-per-tu-likuiduar-ndihet-keq-qe-nuk-eshte-vrare/

* Ibrahim Kelmendi godet fort Hashim Thaçin, zbulon detaje të reja të lidhjes së tij me shërbimin francez! Gazeta Blic, Lajme, 8 Janar 2016, 22:26

http://gazetablic.com/ibrahim-kelmendi-godet-fort-hashim-thacin-zbulon-detaje-te-reja-te-lidhjes-se-tij-me-sherbimin-francez/

* Kelmendi: Hashim Thaçi bashkëpunëtor i spiunit serb-UDB francezi Danjean Arnaud

Bota sot,  6 janar 2016 

http://botasot.info/lajme/500143/kelmendi-hashim-Thaçi-bashkepunetor-i-spiunit-serb-udb-HYPERLINK “http://botasot.info/lajme/500143/kelmendi-hashim-Thaçi-bashkepunetor-i-spiunit-serb-udb-francezi-danjean-arnaud/” francezi-danjean-arnaud/

 * Ramiz Lladrovci, me akuzat e radhës: Ti Rexhep Selimi ike nga Beteja e Aqarevës, ishe mik i Fadil Syleviqit, Telegrafi.com

http://www.telegrafi.com/ramiz-lladrovci-akuzat-e-radhes-ti-rexhep-selimi-ike-nga-beteja-e-aqareves-ishe-mik-fadil-syleviqit/

*Ramiz Lladrovci – Rexhep Selimit: E kërkove vrasjen e Fehmi Lladrovcit, Luan Haradinajt dhe Abedin Rexhës, Zëri, 01 Mars 2016 • 12:10

* Ramiz Lladrovci – Rexhep Selimit: Unë të shpëtova, pas tradhtisë që ia bëre Adem Jasharit. Bota Sot, 26 shkurt 2016 Në ora: 14:34

http://botasot.info/lajme/519111/ramiz-lladrovci-rexhep-selimit-une-te-shpetova-pas-tradhtise-qe-ia-bere-adem-jasharit/

*Selimi: Ramiz Lladrovci nuk e ka asnjë ditë lufte, Kosovapress

http://www.kosovapress.com/sq/lajme/selimi-ramiz-lladrovci-nuk-e-ka-asnje-dite-lufte-65476/

* Ibrahim Kelmendi akuzon Xhavit Halitin e Azem Sylën për vrasjen e Ilir Konushevcit!

Telegrafi.com, Lajme / Kosovë

http://www.telegrafi.com/ibrahim-kelmendi-akuzon-xhavit-halitin-e-azem-sylen-per-vrasjen-e-ilir-konushevcit/

* Vrasësin e kolonelit, Tanin e paguan me 300 mijë marka, Ibrahim Kelmendi, Hashim Thaçi dhe Xhavit Haliti (Video). Shqiptari.eu, 24 Shkurt, 2016

http://www.shqiptari.eu/vrasesin-e-kolonelit-tanin-e-paguan-me-300-mije-marka-ibrahim-kelmendi-hashim-thaci-dhe-xhavit-haliti-video-2/

* Krasniqi: Bac, gabuam në zgjedhjen e Bajraktarëve?! Telegafi.com

http://www.telegrafi.com/krasniqi-bac-gabuam-ne-zgjedhjen-e-bajraktareve/

*Lladrovci: Rexhep Selimi kërkoi vrasjen 10 ushtarëve të UÇK-së. Insajderi , 01.03.2016

http://www.insajderi.com/lladrovci-rexhep-selimi-kerkoi-vrasjen-10-ushtareve-te-uck-se/

* Ish–shefi i shërbimit sekret francez: Hashim Thaçi është agjent i yni e rekrutuam në Rambuje (VIDEO), GazetaExpress, E hënë, 25 Janar 2016 12

http://www.gazetaexpress.com/lajme/ish-shefi-i-sherbimit-sekret-francez-hashim-thaci-eshte-agjent-i-yni-e-rekrutuam-ne-rambuje-video-162565/?archive=1

*Thaçi e Kadri Veseli ndaluan protestat e ’99 kur ndahej Mitrovica (VIDEO + FOTO)

Artan M. Haraqija & Liridon Llapashtica. Zëri,  26.03.2014 – 11:10 ,Komente (43)

http://old.zeri.info/artikulli/29721/thaci-e-kadri-veseli-ndaluan-protestat-e-99-kur-ndahej-mitrovica-video-foto

 Sigurisht se këto dëshmi e prova nuk janë të mjaftueshme për juve sepse ju tash mundoheni ”me e pshtu b… tuaj me ner e pa ner, me ftyrë e pa ftyrë”megjithatë Hashim Thaçi, tash ”president” po na del më i ”sinqertë”. Ai po tregon drejt se nuk ka marr pjesë në luftë,

* Thaçi në Euronews: Kam qenë larg nga frontet e luftës, Tema 13 Shkurt 2014 – 21:15

http://time.ikub.al/858e93eb07/04bd119e74122c72f6bee2c38786916a/lajm_Thaci-per-EuroNeës-Kam-qene-larg-frontit-te-luftes.aspx

* Thaçi në Euronews: Kam qenë larg nga frontet e luftës – Video, Shqiptari.eu Published On: 23 Qershor, 2016

http://www.shqiptari.eu/thaci-ne-euroneës-kam-qene-larg-nga-frontet-e-luftes-video/

Edhe tash ju mund të mos bindeni për këto që po ua paraqes lexuesve të gazetës Shqiptari.eu por këto janë të vërteta dhe ju nuk mund ti ndryshoni. VIJON

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Thaqi / Gjakova thotë:

    ” … E vërteta është një lloj uji i nxehtë që del nga toka, i cili shkrin dëborërat dhe akujt që ka përqark, i bën për vehte dhe shtohet / rritet duke shkuar dhe sado që mund të​ ngrijë duke u ftohur ajri / klima, pa kaluar shumë kohë prapë bëhet siç ka qenë, ” ujë i rrjedhshëm “…. Përshëndetje I nderuari Sinan

    Përgjigjiuni
    Pelqej(2) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...