Published On: 8 Prill, 2016

A keni dëshirë të dëgjoni se shqiptarët janë populli më inteligjentë? Atëherë, mos e lexoni këtë tekst!

Në ueb-faqen IQ Research, është publikuar një listë me vendet që kanë inteligjencën më të lartë (IQ). Në këtë listë mund të shihet se cilat vende kanë IQ-në më të lartë dhe më të ulët.

Profesori britanik i psikologjisë, Richard Lindsay dhe profesori finlandez i shkencave politike Tatu Vanhanen, kanë kryer këtë hulumtim në më shumë se 80 vende, transmeton Telegrafi.

Rezultat e hulumtimit në lidhje me të dhënat e mbledhura, përfshijnë periudhën nga viti 2002 deri 2006.

Ata pretendojnë se dallimet në të ardhurat kombëtare ndikojnë në inteligjencën mesatare të një kombi. Përveç kësaj, sipas disa faktorëve, dallim kanë edhe ndryshimet e pasurisë kombëtare si dhe normat e rritjes ekonomike.

Sipas hulumtimit të kryer, ka rezultuar se në vendin e parë janë radhitur Hong Kongu dhe Singapori.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...