Published On: 9 Gusht, 2016

A ka në Shqipëri shtet apo pushtet-shtet?

Nga Skënder S.KAPITI
Tjetër gjë është shteti dhe tjetër gjë është pushteti. Pushteti është për t’i shërbyer shtetit dhe shoqërisë së atij shteti. Në shtetet tiranike dhe diktatoriale shteti i shërben regjimit të individit sundimtar dhe regjimit një partiak, pra partisë-shtet si në komunizëm p.sh. Por nuk ka ndryshuar gjë edhe tani në këta demokracinë shqiptare sepse shtetin po e sundon si atë, dhe shoqërinë pushteti, regjimi i tij, pavarësisht rotacionit dhe ndërrimit të qeverisjeve. Këtë konstatim timin po e hedh në këtë shkrim duke Ju drejtuar publikut, opinionit dhe komenteve të tij me disa pyetje tezë-kundërtezë, megjithse nuk pretendoj se me këto pyetje po bëj ndonjë zbulim, por është gjithnjë vetë realiteti që kërkon një gjykim dhe reagim individual por sidomos shoqeror e civil për ndryshimin e tij, për ta ndryshuar gjëndjen dhe përmirësuar atë për në të mirë të shoqërisë dhë kombit.
1-A ËSHTË SHTETI SOT SOVRAN DHE I PAVARUR, APO I VARUR NGA POLITIKA E KRIMINALIZUAR DHE NGA KORRUPSIONI INSTITUCIONAL?
2- A PO REFORMOHET SHTETI YNË SI PERSON MORALO-LIGJOR DHE DEMOKRATIK APO PO VAZHDON, SILLET E VEPRON NË TË KUNDËRT, SI ANTISHTET?
3-A PO SILLET SHTETI YNË SOT SI SHËRBËTOR I SHOQËRISË DHE I KOMBIT APO SI PRONARI I TYRE?
4- A PO I SHËRBEN SHTETI SOT ATDHEUT, KOMBIT DHE INDIVIDIT APO NJË KASTE TË NGUSHTË PARTIAKO-PUSHTETARËSH DHE POLITIKO-GJYQTARËSH TË KORRUPTUAR QE E KANE KAPUR ATE?
5- A PO SUNDON DHE QEVERIS NË SHTETET TONA DEMOKRACIA E LIGJI APO PUSHTETI DHE INTERESI I TIJ?
6- A NA KANË FAJ PËR REALITETIN TONË VETËM ARMIQTË TANË TË PARA NJË SHEKULLI DHE TË KËTIJ SHEKULLIT TË FUNDIT. DHE A MUND TË NA SHPËTOJËE TË DALIM NGA KJO GJËNDJE VETËM DUKE KËRKUAR NDIHMËN E KRENARISË SË LAVDISHME KOMBËTARE TË SË SHKUARËS SONË DHE NGA PERENDIMI, APO NRYSHIMIN E PËRMIRSIMIN DUHET TA KËRKOJMË TE E SOTMJA DHE NGA VETVETJA JONË?

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...