Published On: 11 Janar, 2016

A ka sot shoqëria shqiptare idealist, kauza, elita

Pëllumb Lamaj

Unë mendoj se janë kauzat, elitat kombëtare, idealistët ata që përmbysin të keqen e i hapin rrugën shtetit të së drejtës dhe vlerave shpirtërore, morale e kombëtare në një shoqëri. Pikërisht mungesa e këtyre kauzave, elitave dhe idealistëve e hap rrugën, përgatit dhe bie në pushtet horrat të cilët ideologjinë e tyre mashtruese arrijnë ta shndërrojnë në një ideal fals dhe tek nacionalizmi që është një ndjenjë organike pothuajse te shumica e popullit, ata gjejnë folenë e tyre për të mbijetuar e sunduar. Dhe që të ndërtosh kauza, elita e të jesh idealist duhet të jesh gati edhe të sakrifikosh interesat personale, por edhe të përkrahesh e vlerësohesh nga shoqëria të cilës ti i kushtohesh. A ka sot shoqëria shqiptare idealist, kauza, elita dhe a është gati shoqëria ti përkrah ata…? Kjo pyetje dhe kjo dilemë më ka shoqëruar e padyshim më shoqëron çdo ditë … dhe pikërisht këtu unë shikoj me keqardhje jo vetëm të tashmen, por mbi të gjitha të ardhmen e kombit shqiptar. NY 2016

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...