Published On: 26 Shkurt, 2016

A JU KUJTOHET SEJDO BAJRAMOVIQI?

 

  • (Ngjashmëritë dhe dallimet me Hashim Thaçin sot)

Për të gjithë ata që nuk e njihnin apo për ata që e kanë harruar, Sejdo Bajramoviqi ishte kryetari i fundit i kryesisë së Kosovës në vitet e 90-ta. Ai ishte një kloun që luante rolin e presidentit të cilin e emëroi Sllobodan Millosheviqi.

20 vjet pas, prapë presidentin do na zgjedhin serbet. Por për fat të keq, kësaj radhe i zgjedhuri i tyre nuk do jetë një kloun, por një gjarpër. Ka edhe dallime tjera: Atëherë Milllosheviqi nuk kishte nevojë ta paguante Sejdon në asnjë mënyrë, sepse ai nuk e kishte atë luks ta refuzonte ofertën dhe lojaliteti i tij ishte i vetëkuptueshëm. Natyrisht nëse jo me dëshirë, atëherë nën kërcënim.

Kurse sot? Serbet me dëshirë nuk e votojnë as Daçiqin për president të Kosovës, sepse Kosova për ata nuk është shtet dhe nuk mund të ketë president. Pra, si mund ta votojnë Thaçin? Njeriun të cilin e kanë gjykuar dhe dënuar për terrorizëm në vitet e 90-ta, që e akuzojnë për trafikimin e organeve të nxjerra nga trupat e serbeve të zënë rob dhe për të cilin ende ekziston fletarresti i plotfuqishëm në Serbi?!

Me kërcënim? Jo se jo!

Nesër pra, para se të hynë në sallën e Kuvendit të Kosovës deputetët le ta pyesin vetën:

ME ÇFARË VALUTE DO E PAGUAN PREZENCËN E SËRBEVE HASHIM THAQI NË KUVENDIN E KOSOVËS?

Ali Mehmeti, Gjenevë

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...