Published On: 14 Mars, 2016

A ishte një luftë çlirimtare apo për njerëz të ligj, profiter

Përkujtojmë 15 vjetorin e luftës së Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare për liri dhe çlirim të trojeve të pushtuara shqiptare nga pushtuesit sllavo-maqedonas.
Para 15 viteve sikur sot filluan krismat e para të çlirimtarëve pikërisht në kalanë e Tetovës, krisma këto që ndërgjegjësuan faktorin kombëtar shqiptar që të mendojnë ndryshe nga siç ishte menduar deri në atë kohë dhe se çlirimi i popullatës shqiptare shumicë në trojet e tyre etnike të gllabëruara nga sllavët nuk mund të ndodhë ndryshe, përveç se me flakën e zjarrit. Në atë kohë UÇK-së ju bashkuan shumë djemë dhe vajza, më të devotshmit e atdheut nga të gjitha viset shqiptare dhe se UÇK ishte Alfa dhe Omega e bashkimit të të gjitha forcave politike dhe ushtarake në të gjitha trojet shqiptare.
Por, sot a mund të mburremi me të arriturat e luftës sonë të lavdishme për liri dhe çlirim? Vallë a ishte kjo një luftë vërtetë çlirimtare apo devotshmërinë e çlirimtarëve e shfrytëzuan njerëz të ligjë, profiter, pseudopatriot dhe zhvatës të popullit.
Vallë çka fituan shqiptarët e ILIRIDËS me luftën çlirimtare që ishte menduar me qëllim shumë të mirë nga çlirimtarët, të cilët pas luftimeve të një mbasnjëshme që nga Korabi, Mali Sharr dhe që shtriheshin nëpër brigada rreth brigjeve të Vardarit në afërsi të Shkupit përfshirë Tetovën, Radushen, Haraqinen, Hotlen, Mateqin, Sllubqanin e Orizaren dhe definitivisht faktori ushtarak shqiptar po kontrollonte shumicën e vendbanimeve shqiptare dhe synim kryesor kishte edhe kontrollin mbi kryeqendrën e Vilajetit të Kosovës Shkupin.
Vallë, a u deshtë që shtabistët të binin në grackat e pazargjive sllavo-maqedonas duke anashkaluar të gjithë atë mund, gjakë e djersë të çlirimtarëve, a u deshtë të anashkalohen mbi 80 dëshmorë, shumë invalid dhe shumë të tjerë nga popullata civile shqiptare, që ranë në fushë të nderit për të drejtat dhe liritë e tyre në tokën e tyre stërgjyshore a thua pse luftuam?
Për ta fuqizuar një subjekt politik që u vu në krye të popullit në emër të çlirimtarëve dhe që shkeli të gjitha parimet e luftës sonë, a u desht që edhe ajo çka u arrit me gjakë dhe djersë dhe mundin e shqiptarëve të shuhet sipas tekeve sllave me ndihmën e servilëve shqiptarë, siç ishte M.O. A është dashtë që gjatë dhe pas luftës të vriten, burgosen, persekutohen djemtë më të mirë të atdheut që ishin pjesë e asaj lufte dhe të mos jep askush llogari. Me të vërtetë detyrimisht pranuam marrëveshjen kornizë të OHRIT vetëm për zërin e arsyes dhe pranum një armpushim të përhershëm gjer në ratifikimin pikë për pikë të Marrëveshjes së Ohrit, por klasa politike shqiptare e asgjësoi atë Marrëveshje në përgjithesi dhe e ktheu popullatën shqiptare në trojet e Ilirides së okupuar si në vitet e 50-ta.
Me të drejta të cunguara, të fyer me dinjitet kombëtar, tëe zhveshur nga kombëtarja dhe të ngelë në udhëkryq pa ditë se nga t’ia mbajmë në të ardhmen e afërme.
Të nderuar bashkëluftëtar, ju familjar të dëshmorëve, invalid dhe veteran të Ushtrisë së Lavdishme çlirimtare a jemi ne ata që një ditë u betuam që do të luftojmë dhe punojmë deri në çlirimin definitiv të trojeve shqiptare.
Gëzuar 15 vjetorin e krismave të para të Lirisë në truallin e Iliridës, rruga jonë do të vazhdojë. Lavdi dëshmorëve të lirisë.

Me respekt nga Hamdi Ndrecaj Panteri Kom.Opperative Batalioni i pare Brigada 112 “Mujdin Aliu” UÇK

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...