Published On: 20 Gusht, 2016

A i ka nemur Zoti shqiptarët me këto udhëheqje të dobëta politike?

Koment

Nga Skënder MULLIQI

Janë më se të nevojshme për secilin prej nesh pushimet verore. Edhe unë isha për disa ditë në pushime në Shqipërinë tonë të bukur. Mundohet sigurisht njeriu që sado për pak kohë të ikë nga problemet e jetës, të ndryshojë ambientin, të ikë nga përditëshmeria mbytëse e jetës e cila  na është krijuar nga kasta politike në Kosovë. Nuk dua me këtë rast ta komentoj të gjithë atë që pashë dhe përjetova për një javë sa isha në Durrësin e bukur. I bukur është Durrësi dhe e bukur është mbarë Shqipëria. Vend i mrekullushëm dhe i begatshëm është edhe Kosova si pjesa më e madhe e trungut të lashtë ilirik. Po të ishin edhe pushtetet në Tiranë dhe në Prishtinë në nivelin e gjithë kësaj  pasurie që na e ka falë Zoti, sigurisht se do të ishim sot krahas shteteve të zhvilluara në Evropë. Sikur historikisht na ka nemur Zoti me udhëheqje shtetërore të kriminalizuara, të korruptuara, por edhe me shpirt të shitur. Shqiptarët sikur kanë mbetur gjithmonë duke pritur së dikush tjetër më shkop magjik  tua  zgjedhë  punët shtëpiake. Kjo sigurisht së nuk do të ndodhë asnjëherë. Askush sado mik i madh që është nuk ndihmon edhe pa ndonjë interes. Shqiptarëve në të dyja anët e kufirit po iu mungon vullneti dhe po iu mungojnë nismat që kjo gjendje mbytëse e krijuar me fajin e  kastave në pushtete të ndryshohet për të mirë. Po lejohet që popullin ta udhëheqin manipulatoret, kalkulantet, mashtruesit, dhe njerëzit e dyshuar për krime. Kjo është e tmerrshme, dhe e pa falshme. Kjo është duke na kushtuar shumë për të formuar shtete të forta dhe demokratike . Kjo heshtje e popullit para këtyre njerëzve të cilët më së paku kan lidhje më politikën si profesion fisnik , është duke na sjellur dëme të pa riparueshme. Po e bëjmë jetën e keqe  në Kosovë për fajin e një grusht injorantëve politikë. Po jetojnë shumica në mjerim social, e këta  në krye të shtetit , nuk po ngopën më mundin dhe djersën e popullit. Vetëm shikoni lexues të ndëruar së si kjo kastë politike  janë lakuriqësuar tashmë si manipulantë, si rrenacakë  politike, dhe e gjithë kjo po iu duket krejt normale. Se sa të dobët politikëbërje janë Thaçi dhe Mustafa u pa në fjalimet e dobëta dhe  tashme bajate  më rastin e vizitës së zëvëndës presidentit amerikan në Kosovë, Xhoe Bajden. Të na flasin këta  për korrupcionin është më shumë së cinike. Mustafës tashme i janë evidentuar  shumë lëndë për korrupcion sa ishte kryetar i Prishtinës. Porosia e mikut tonë amerikan ishte e qartë së korrupcioni  duhet të luftohet nga institucionet e Kosovës. Kjo është pa dyshim gjëja parësore për një shtet i cili pretendon të jetë i zhvilluar dhe demokratik. Korrupcioni dhe krimi e kanë mbërthyer  tashmë e shumë kohë Kosovën  dhe popullin e saj . Jemi dëshmitarë të shumë aferave të korrupcionit në krye të qeverive gjatë këtyre viteve, të cilët jo vetëm që lëshuan si të pa fajshem , por  ata prapë u kthyen  në pozitat e më parshme pushtetare . Pa u liruar nga  krimi i organizuar dhe korrupcioni të gjitha hallkat e sistemit, zor së do të shohin ditë të mira ky popull edhe për shumë vite. Vazhdimi i kësaj situate  të acaruar politike dhe këtyre rrjedhave të dobëta ekonomike më këtë kastë politike në pushtet, do të ishte tragjedia e re për kombin tonë …

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...