Published On: 24 Maj, 2016

A gaboi me Kosovën New York Times?

Eksperti i çështjeve të Kosovës, Daniel Serwer thotë se Prishtina është e angazhuar në përpjekje për të frenuar ekstremizmin dhe se kjo luftë ka dhënë rezultate.

 Ai i bëri komentet në përgjigje të një artikulli të botuar dje në gazetën New York Times, në të cilin Kosova cilësohet si një burim i ekstremizmit islamik dhe i xhihadistëve.

Zoti Serwer thotë se për një sërë arsyesh ai nuk pajtohet plotësisht me pikëpamjen e shprehur në gazetën prestigjioze.

Ai mendon se popullata në Kosovë e mbështet mjaft NATO-n dhe Bashkimin Evropian.

“Së pari, është i vogël numri i kosovarëve të rekrutuar në krahasim me përmasat e popullsisë së atjeshme myslimane. Nga autoritetet e Kosovës janë marrë masa të forta ligjore në këtë aspekt, siç kanë qenë ndjekjet penale dhe dënimet. Dhe, në fund të fundit, popullata në Kosovë është shumë pro NATO-s, shumë pro Bashkimit Evropian dhe shumë kundërshtuese ndaj ISIS-it”, ka thënë Serwer në një intervistë për Zërin e Amerikës.

“Është shumë e qartë se sauditët kanë bërë disa gjëra që do të dëshiroja të mos i kishin bërë dhe artikulli e trajton mirë këtë subjekt. Por unë nuk e besoj se kjo e ka radikalizuar popullatën e Kosovës. Ka radikalizuar një numër relativisht të vogël të rinjsh dhe tani qeveria po bën përpjekje serioze për ta parandaluar vazhdimin e kësaj dhe për të riintegruar ata që kthehen nga lufta në Irak dhe Siri”.

Intervistën e plotë mund ta lexoni në Zëri i Amerikës.

Artikulli i New York Times

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...