Published On: 27 Mars, 2016

A është Turqia mike e shtetit të shqiptarëve? Apo kjo është një alibi?

SHQIPTARËT DHE TURQIA !Nëse Turqia është shtet Mikë i Shqipëtarve dhe si shtet që e ka njohur ndër të paret shtetin e Kosovës. Atëhere Republika e Turqisë ka dy Obligime ndaj Shqipëtarve në përgjithsi:

1/ Anulimi i Traktatit të nënshkruara në mes Qeverisë Turke dhe asaj Serbe për deportimin e shqiptarëve nga trojet e veta në emër të turqve.Këtu duhet të kërkohet dëmshperblim nga dy palët nënshkruese dhe egzekutuese të këtij Traktati famëkeq.

Ky traktat vazhdoi deri sa Reagoi Shqipëria në kombet e bashkuara.

2/ Shqipëtaret që jetojnë në Turqi,duhet ti gëzojnë të drejtat sikurse i gëzojnë edhe Turqit në Kosovë,dihet botërisht se  deklarata e fudbollistit ma të mirë Turkë Hakan Shukur, i cila ka deklarue se është shqiptarë.

Dy qeveritë,ajo e Shqipërisë,por edhe e Kosovës duhet të interesohen që të ju lejohet përdorimi i  gjuhës shqipe,flamurit,shkollimit në gjuhen ambëtare e për shkollim obligimin duhet ta marrin dy qeveritë tona,për  dërgimin e mësimdhënsve atje për të ngritur gjenerata  të shkolluara,si dhe shqiptarët të mos pengohen edhe në krijimin  e partisë së tyre shqiptare sikurse e kan në Kosovë edhe Turqit partitë e tyre.

3/ Nëse Qeveria dhe shteti Turkë është në gjendje që ti veproj dhe bëjë realitet këto kërkesa sa të natyrshme aq edhe të drejta, atëhere ne mund të jemi dy popuj me miqësi të fortë. Nëse nuk i realizon këto,atëhere e gjith kjo që ne jemi vëllëzer me shqiptaret është Propagandë e cila ka për qëllim Ri Pushtimin e tokave tona,së paku me Ekonomi, e pastaj mbetet të shifet.

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. haxhi thotë:

    Nje pushtus nuk munde te behet mik kure , e sa per shqiptaret ne turqi nuk e pranojne vete qenien shqiptqr ne rug institucionale ,per interesa fare te ngushta hiqen shqiptar dhe sa hyne ne normalitet thone ne jemi turqit e vertet.Kjo eshte pasoj e indoktrini,mit fetar ekstrem

    Përgjigjiuni
    Pelqej(4) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...