Published On: 26 Shkurt, 2016

A është tradhti, a çfarë është kjo bre, Azem Syla?

 • Për ish-Komandantin e Shtabit të Përgjithshëm të UÇK-së dhe ish- Ministrin e Mbrojtjes në Qeverinë e Përkohshme të Kosovës, z. AZEM SYLA – “Shkrime-kujtime-testament”.

Letra Nr.7 e shenjtë

Murat Jashari

 

 1. LPK-ja të ngriti deri në Ministër të Luftës, a është kështu? Si ia shpërbleve?
 2. LPK-ja ka qenë nëna biologjike e të shenjtës e të lavdishmes UÇK. Ju pse e eliminuat LPK nga udhëheqja?
 3. Në Korrik 1999 në Prizren, LPK-së iu bë atentat nga ca bastardë të saj, ku ishe prezent edhe ti. Si e pranove një gjë të tillë?
 4. Profesor i kimisë dhe ish-i burgosur politikë dhe atdhetar para lufte; ushtarë e komandant gjatë luftës, pse aq lehtë hoqe dorë nga LPK-ja?
 5. Çfarë marre pati bërë LPK-ja që ju e mohuat gjatë luftës dhe pas saj?
 6. Cilat janë shkaqet që bëtë atë veprim kundër LPK-së. Më duket se edhe ti ke folur e ke dhënë mendime në atë mbledhjen e Prizrenit për të pastajmen e LPK-së, duke e shndërruar atë nga Lëvizje politike në Parti elektorale, por pa e ndryshuar emrin. Pse nuk e kundërshtove atë veprim që bënë të tjerët kundër LPK-së? Pse aq fort ju kultivojë dikushi ta urreni LPK-në?
 7. Si Ministër i Luftës, a e din sa ka kushtuar e tëra lufta „çlirimtare“? Nëse nuk e din, a e pranon që ke qenë thjesht një kukull në duart treshes famëkeqe: Xhavit Haliti, Kadri Veseli e Hashim Thaçi? A ke guximin dhe vullnetin e dikurshëm e t’i denoncosh sot këta hajna dhe tradhtarë të idealit të LPK-së dhe të UÇK-së?
 8. A i ke njohur biografinë (të kaluarën) e anëtarëve të G2-ishit kur ai mori atë detyrë apo më pas? A je interesuar më vonë? Nëse jo, kush të doli garant?
 9. A i ke njohur biografinë e Shefave të Mobilizimit të Zonave Lokale, apo i ke marrë në mirëbesim nga Zeka, i cili si mjeshtër që ashtë t’i sillte përmes të tjerëve?
 10. Sa Shefa të Financave kanë qenë të të gjitha Zonave Lokale e Operative dhe sa të pasun janë ata në raport me luftëtarët që luftojshin në vijë të parë? A e ke ba ndonjëherë këtë evidencë?
 11. Sa Shefa të Logjistikës të të gjitha Zonave Lokale kanë qenë dhe sa të pasur janë ata në raport me luftëtarët që luftonin në vijë të parë? A e ke bërë ndonjiherë këtë evidencë?
 12. A të kanë raportuar ndonjëherë Komandantët e Zonave Operative, G 2-at e Zonave dhe ai i SHP, Shefat e Logjistikës e të Financave?
 13. Si Komandant i Përgjithshëm dhe Ministër i luftës e ke pasur për detyrë e obligim të dije dhe t`i raportoje udhëheqjes së LPK-së. A e ke kryer qoftë edhe në një rast këtë obligim? Nëse jo, pse nuk e ke kryer këtë detyrë politike e kombëtare?
 14. Ju zotrote, a keni kërkuar që vartësit në Shtab dhe në Drejtori Politike të raportojnë tek ju? Nëse jo, pse nuk e ke kryer këtë detyrë funksionale? Nëse nuk e ke kryer këtë kërkesë llogarie zyrtarisht, a e pranon se ke abuzuar me UÇK-në dhe gjakun e popullit? Me këtë abuzim a bën pjesë në tradhtarët e popullit shqiptar? Nëse nuk je dakord me këtë akuzë, a mund të na shpjegohesh?
 15. Si Komandant i Përgjithshëm (qoftë edhe si i vetemruar) dhe Ministër i luftës a e posedon Arkivin e luftës?
 16. Kur gjeneratat dëshirojnë të shkruajnë për luftën e lavdishme të UÇK-së dhe nuk mund ta gjejnë dot Arkivin, çka do të thotë kjo, neglizhencë apo tradhti? Si mund të shkruhet historia, kur i zhduket dokumentacioni? Ty si njeri që një kohë ke punuar në arsim, a të lejohet një abuzim i tillë? Këtë gjë a e ke menduar ndonjëherë, apo të ka dalë garant Hashimi me Xhavitin?
 17. Pse ke qenë i papërgjegjshëm si Komandant i Përgjithshëm i UÇK-së, gjë që e tregojnë gjithë mungesat e mësipërme?
 18. Pse e ke pranuar atë detyrë nga njerëz jokompetent për emërime të kësaj natyre, kur madje as nuk ke qenë në gjendje t` i dalësh zot? Nëse nuk e dije prej fillimit se në c` valle je futur, pse nuk hoqe dorë ma vonë, por pranove ta bësh lojën e Xhavitit e Hashimit me bandën e tyre?
 19. Katërsha-mafi e Drejtorisë Politike kanë parë e studiuar personalitetin tënd, duke konstatuar se je naivë dhe i manipulueshëm deri në ekstrem dhe të kanë lënë me emër në atë përgjegjësi të madhe, por tani ju ke bë edhe atyre halë në sy, mos po si të tjerë, që tani janë duke ju kalbur eshtrat. A e ndjen se të kanë përdorë dhe po të përdorin si kokë turku? Nëse do të të çojnë nesër në gjyqin e shqiptarëve, (as te ULEX dhe as te UNMIK-u), a do t’i denoncosh këta tradhtarë apo do t’i mbrosh? Mos harro se nuk do të jenë serbët ata që do të të marrin në pyetje, por populli yt. Nëse ti nuk do të dëshmosh për këtë komplot dhe tradhti, do të thotë se je armik i popullit shqiptar dhe mik i shovinizmit serbomadh, ma armik se Xhavit Haliti me Kadri Veselin e Hashim Thaçin, apo jo?
 20. Si Komandant i Përgjithshëm i UÇK-së, kur ajo u transferua në TMK, si u ndjeve? A pate debate me Hashimin, Jakupin e Agim Çekun që e vendosën atë transformim? Nëse pate, si arritën që të të bindnin? Po ti pse nuk erdhe në atë takim që u bë në Berishë, sikundër erdhën Jakupi dhe Hashimi, pasi edhe ata në Tiranë ishin ato ditë dhe nga Tirana erdhën?
 21. Po, kur erdhe në Prishtinë dhe e mësove se në marrëveshjen për transferimin e UÇK në TMK ishte vendosur të dorëzoheshin edhe armët, madje edhe ato që ti dërgove me kamionë për Kosovë pasi ikën serbët, si u ndjeve?
 22. Pse nuk muarët vendim të prerë, Serbia si okupatore t`i dorëzoje armët e jo ne, si çlirimtarë, apo qysh në fillim as që e keni menduar se Kosova nuk do të mund të çlirohej nga Serbia ?
 23. Po sot, a e keni kuptuar pse vetëm ushtarët e lirisë duhet dorëzuar armët dhe jo pushtuesit? Nëse e keni kuptuar, pse nuk e korrigjuat gabimin me UÇPMB dhe UÇK në Maqedoni, apo jini ju nxitësit e dorëzimit të armëve edhe atje, nga frika se u binte “nderi” pse ju i dorëzuat të parët dhe ashtu duhej të bënin edhe të tjerët?
 24. Po thoni se ndërkombëtarët po na detyrojnë t`i dorëzojmë armët e lirisë, pa e fituar lirinë, atëherë pse nuk u thoni ndërkombëtarëve që t’i dorëzojë një herë armët pushtuesi agresor pastaj ne?
 25. Po thoni se ndërkombëtarët janë pro shqiptarëve. Atëherë, pse ndërkombëtarët po na i rrëmbejnë me dhunë armët e lirisë? Pse ndërkombëtarët, sipas jush, miq të shqiptarëve, nuk po na lënë me dalë në Referendum dhe të shprehemi si popull, duamë apo jo të bashkohemi me shtetin amë? Në këtë pikë pse nuk e mbështesni Vetëvendosjen, kur edhe ju vetë kështu e thatë në Rambuje? A është tradhti, a çfarë është kjo bre, Azem Syla? Apo ti s’ke marrë vesh gja se çfarë flitej e shkruhej në Rambuje?
 26. A është e vërtetë që Komandantin e Përgjithshëm të UÇK-së, ai edhe Ministri i luftës, sot Drejtoria Politike (ajo edhe Kryesia e PDK-së) e komprometojnë me tenderomaninë e ndërtimit të shkollave dhe korrupsione të tjera.? Është e vërtetë se ke rënë kaq poshtë, o Azem Syla?
 27. Pse Komandantin e Përgjithshëm të UÇK-së Zvicra donë ta kompremetojë-denigrojë? Është Zvicra në këtë mes apo dikush nga Drejtoria Politike dhe Ti, si naiv që je, i puth në ballë për “besnikërinë” e tyne? A e sheh se si kanë luajt e po luajnë me ty, o Azem Syla?
 28. Si ish-Komandant i Përgjithshëm i UÇK-së pse nuk e ngrite zanin kundër burgosjeve të ish- ushtarëve të UÇK-së? Kishe frikë se po të arrestonin edhe ty, e nuk do t` i gëzoje dot paratë e grumbulluara nga Fondi „Vendlindja Thërret”? E vërteta vonon, kjo dihet, por nuk harron, e din apo jo?
 29. Zotni Azem, do të ishte më e ndershme që menjëherë pas lufte të ishe kthyer te nxënësit dhe të mos merreshe me tenderët e rregullimit të shkollave. Tashti është tepër vonë të kthehesh tek nxënësit, megjithëse e din se ata do ta bëjnë historinë duke e bërë Shqipërinë, e jo te tenderomania, a është kështu, o Azem Syla?
 30. UÇK-në e çarmatosët, ushtarëve të lirisë, rinisë e popullit mbas luftës ua vratë dinjitetin e krenarinë duke i futur nëpër burgje e duke i lanë rrugëve pa bukë e pa gja tjetër; çfarë u ka mbet ma tepër pa ba kundër asaj ushtrie e asaj lufte çlirimtare? A mund të na i thuash se ndoshta ne nuk i kuptojmë ca gjana, sikundër i kupton ti me atë treshen e famshme antishqiptare?
 31. Luftën e lavdishme të UÇK-së e degraduat, a është kështu? A mund të më tregosh se kini ba ndonjëherë ndonjë konferencë a seminar për atë luftë e të referonin ata që bënë luftën, ata që me kohë e mbështetën atë, e jo ata që e anatemuan luftën e tash na hiqen patriotë?
 32. Zoti Azem, duke mos bërë pas lufte asgjë në mbrojtjen e vlerave të saj dhe të atyne që luftuan brenda e jashtë Kosove për çlirim, të kujt detyrë e rol e keni kryer kundër popullit tuaj? Këtë pyetje e kam edhe për ty edhe për mafinë e Drejtorisë Politike dhe të Kryesisë së sotme të PDK-së, ku bën pjesë edhe ti, apo jo?
 33. Jeni deputet i Parlamentit të Kosovo*1244, a është kështu? Ti sikur ke qenë për bashkimin e Kosovës me Shqipninë, si ke pranuar të jesh deputet i mos-shtetit të Kosovës «Kosovo 1244», apo i ke pas përralla qysh në Rambuje dhe ato do shkelma që gjoja hidhshe i ke ba për t` na hedhur hi syve, meqë ke qenë në dijeni se pjesë e mirë jona të kemi pas besuar verbërisht, madhje më shume se cilitdo nga anëtarët e asaj të ashtuquajture Drejtorie të mallkuar Politike ? Azem,, mundohu të jesh vetëm 5 minuta Azemi i vitit 1981 dhe veç ahere do ta kuptosh tradhtinë që ke bërë.
 34. Sot, ju të drejtorisë Politike që veproni nën siglën e PDK keni shumicën në Parlament, a është kështu ? Plus 10 vende të serbëve -, baheni shumicë e kaluar shumicës dhe mund të miratoni çdo ligj, ashtu si edhe po veproni kur janë në pyetje interesat é miqë´ të jashtëm dhe të penetrimit të Serbisë sa më thellë në strukturat vertikale e horizontale të Kosovës. Pse nuk e kaluat ligjin për luftëtarët e UÇK-së, apo nuk pranojnë deputetët serbë dhe ju nuk mund të veproni pa dëshirën e tyre? Mos vallë e kam gabim?
 35. A e din se asnjë serb i Kosovës nuk është dëshmor i UÇK-së, atëherë pse i merrni me të mirë serbët, apo diku dhe dikur keni bërë ndonji marrëveshje me nanë loken e tyne, Serbinë?
 36. Me sa janë publikuar nga Redaksia « Dëshmorët e UÇK-së », na është ba me dije se prej çetnikëve e narkomanëve serbë janë vrarë 2300 djem e vasha të babës e nënës shqiptare që kanë bartur uniformën e UÇK-së, nga të gjitha trevat tona. Ky fakt, na nxit të shtrojmë edhe këtë pyetje: Pse privilegjohen aq shumë serbët dhe urrehen duke i hedhur në rrugë luftëtarët e UÇK-së ?
 37. A po e shihni se sa poshtërohen nga pushteti i Serbisë shqiptarët në Kosovën Lindore, duke u ndihmuar edhe prej jush, duke u vënë taksa të larta për me hy në Kosovë? Po kjo a ta vret ndopak ndërgjegjen, o Azem Syla, tek vazhdon t` i bësh freskë Xhavitit dhe Hashimit?
 38. Pse nuk bëni presion te ndërkombëtarët, që të njëjtat privilegje që gëzojnë sot serbët në Kosovë, t’i kenë edhe shqiptarët në Kosovën Lindore dhe atëherë fillojmë e bisedojmë për të drejtat shtesë në Kosovë? Pse nuk e zbatoni së pari ju që pretendoni se keni luftuar për popullin e Kosovës reciprocitetin?
 39. Kush po ju pengon për ta bërë këtë?
 40. Mos vallë Kryesia e Parlamentit?
 41. Mos vallë Kryesia e PDK-së?
 42. Mos vallë Deputetët serbë?
 43. Mos vallë Serbët në Qeveri?
 44. Apo padronët e huaj të ardhur në Kosovë që bëjnë si u thotë Serbia?
 45. Azem, a ke forcë dhe të denoncosh tanë poshtërsitë që kanë ba ndaj UÇK-së, luftëtarëve të saj dhe vetë luftës sonë çlirimtare anëtarët e Drejtorisë Politike, edhe sikur ta dish se dënohesh me vdekje? Nëse jo, kjo do të thotë se je zhytur në llum e në gjak shqiptarësh patriotë e jo patriotë. Presim dhe shpresojmë ndoshta të ka mbet nji fije ndërgjegje e viteve `80-të, derisa ishe pa u njohur me Xhavit Halitin, Hashimi Thaçin e Kadri Veselin. / Fund

http://www.shqiptari.eu/ku-do-te-gjesh-shpetim-ti-xhavit-haliti-dhe-banda-juaj/

http://www.shqiptari.eu/a-jeni-ju-kelysh-i-serbise/

http://www.shqiptari.eu/pse-ne-krye-te-aki-se-i-keni-vendos-mbi-30-vete-te-mup-it-kos-it-e-udb-es/

http://www.shqiptari.eu/a-e-helmuat-jashar-salihun-ne-tirane-ti-mbulonit-9-milione-franga-te-zvicres/

http://www.shqiptari.eu/shik-u-me-udb-ne-dhe-dgse-ne-i-debuan-shqiptaret-nga-veriu/

http://www.shqiptari.eu/cila-eshte-ana-e-erret-e-presidentes-atifete-jahjaga-dhe-gjeneral-behar-selimit/


http://www.shqiptari.eu/hashim-thaci-e-bardhyl-mahmuti-a-jane-pergjegjes-per-ndarjen-e-mitrovices-e-debimin-e-shqiptareve/


http://www.shqiptari.eu/pse-ldk-ja-heshte-per-helmimin-e-rugoves-nga-vete-shik-istat-dhe-udb-ashet-video/


http://www.shqiptari.eu/a-ishin-kontribut-lufte-netet-qe-i-kalonit-me-prostituta-kur-populli-masakrohej/


http://www.shqiptari.eu/ilmi-recica-nr-2-i-shik-ut-shok-i-ngushte-i-sasha-mihallkov-qe-vrau-trimat-ne-kumanove/

http://www.shqiptari.eu/murat-jashari-1443-pyetje-per-hashim-thacin-trego-pse-u-torturua-edhe-kufoma-e-ali-ukes/

 

 

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
 1. diaspora shiptare thotë:

  azem syla xh.haliti h thaqi dhe shum te tjer te pdk por edhe disa shpiuna te ldk pritini sakrificat se e dim qe jeni tu jatu ne frig se frikacaku des gjithnji pi frikes a jeni te lumtur qe jeni te izolum neper shpija dhe ne parlament se besoj qashtu ja keni pru vetit friken prej 26 edhe ma shum do te frigoheni o matrapaz o shpiunat e shkinis ani ju uqk grabiqar ka mu ju shk ky popull para e mbas mbajini ne mend qa po ju thom

  Përgjigjiuni
  Pelqej(0) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...