Published On: 25 Shkurt, 2016

A është sadist Hashim Thaçi??

Shkruan: Faton MEHMETI
Dalja nga hija dhe ngritja  e Hashim Thaçit  është karakterizuar nga tri momente kyçe, njëheri edhe tri momente të dhimbshme në historinë e re të Kosovës.

Momenti i parë, ka të bëj me luftën e Kosovës gjatë vitet e 1998-1999. Në atë periudhë , më 6 shkurt të vitit 1999 i filloi punimet Konferenca e Rambujesë, si mundësi për zgjidhen e problemit të Kosovës. Aty Hashim Thaçi shfrytëzoi egot e tija për pushtet përmes pozicionit të UCK-së, duke u munduar të dobësonte pozicionit politik të Presidentit Rugova. Megjithëse këtë nuk e arriti, gjithsesi bëri hapin e parë të ngritjes politike të tij.

Momenti i dytë i ngritjes së Hashim Thaçit, drejt postit të parë institucionale, ndodh pas vdekjes së Presidentit Rugova, respektivisht pas ndarjes së LDK-së, në Kuvendin e saj.

Ndarja nga jeta e Presidentit Rugova ishte dhe mbetet humbje jo veç për LDK-në por për gjithë popullin e Kosovës, gjithashtu edhe ndarja e LDK-së ishte humbje për Kosovën. Në mungesë të një LDK-je të fortë, qoftë edhe si opozitë, Hashimi forcoi pozicionin e tij politik për rrjedhojë pozicioni i Kosovës nuk ka pësuar ngritje, përkundrazi.

Momenti i tretë ka të bëj me pretendimet  e tija që të zgjidhet President i Kosovës. Mbase është krejt e rastësishme se kjo ndodh në momentin më kritik politik, që pas luftës.

Me një  Kuvend që pesë muaj jashtë funksionit për shkak se marrëveshja për Asociacionin dhe ajo për Demarkacioni, ishin në kundërshtim me Kushtetutën dhe vullnetin e qytetarëve.

Edhe pse opozita proteston në tenda para Qeverisë, duke paralajmëruar protesta masive, Hashimi ka caktuar që të premten të zgjidhet president i vendit. Për me tepër duke ftuar militantet e tij që ne vendin ku opozita proteston ata të festojnë. Kështu që ekziston mundësia reale për konfrontim në mes të mbështetësve të Hashimit dhe të opozitës, si duket këtë edhe e dëshiron Hashimi.

Kjo nuk duhet të jetë mendësia e pretendenti për president, pasi edhe vet pozita e presidenti të vendit përkufizohet e njeriut që krijon unitet mes popullit. Ndërkohë që Hashimi nuk ka dhënë shenja asnjëherë se është njeriu unitetit,duke ja shtuar kësaj që me ardhjen e tij në postin e presidentit pozita e Kosovës karshi perëndimit do të jetë më e zymtë, me një njeri që ka biografi jo aq të pastër.

Nëse LDK-ja ja mundëson Hashimit zgjedhjen e tij ne postin e të parit të vendit, do t’i shkaktoj vetës  bumerang të  paparë. Dhe kjo do të jetë fatkeqësia mbi të cilat Hashimi vetëm sa do e forcoj pozitën e tij prej të paprekshmit.

Rënia e postit të presidentit nga Rugova tek Thaçi është një kataklizëm për shoqërinë dhe shtetin e Kosovës.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...