Published On: 18 Qershor, 2016

A ekziston dreqi dhe ferri?

Satanai nuk është vetëm simboli i të keqes dhe origjinë e tundimeve, por konsiderohet edhe një lloj princi pagan.

Për ndjekësit e tij, Satanizmi është si një fe që ndjek kënaqësitë e jetës, në vend të virtyteve: ndjekësit janë të lirë që të eksplorojnë shtatë mëkatet kryesore. Satanizmi frymëzohet pjesërisht nga një filozofi teologjike, e zhvilluar në shekullin XVII para Krishtit (Zoroastrizmi) dhe e themeluar prej profetit Zarathustra, profet dhe mistik i Persisë së lashtë. Doktrina e tij bazohet mbi parimin themelor që qielli dhe ferri nuk ekzistojnë, por janë një sajesë e feve për të mbajtur nën kontroll njerëzimin. Vlen të theksohet se flijimi i njerëzve, përkundër asaj që mendohet nga faktet e kronikës së zezë në gazeta, nuk lejohet prej Satanizmit.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...