Published On: 12 Tetor, 2016

A duhet të ndërpritet dialogu me Serbinë? (Video)

Sonte në emisionin “Click” temë diskutimi është “Çka me Serbinë, çka me serbët?”

Me këtë rast, për të diskutuar mysafirë janë: Behlul Beqaj, Nexhmedin Spahiu si dhe dy analistët e përhershëm, Halil Matoshi dhe Driton Selmanaj.

Analisti, Behlul Beqaj, tha se sikur të mos reagonin ndaj rezolutës nuk do të përjashtohej mundësia që në një të ardhme të arrestohet nga Serbia edhe presidenti i vendit Hashim Thaçi. Ai foli edhe për aprovimin e rezolutës i cili sipas tij është dështim dhe papërgjegjësi e deputetëve pasi që siç tha ai nuk e kanë monitoruar siç duhet punën e dialogimit.

“Sikur të mos kishin reaguar me këtë rezolutë atëherë nuk do të përjashtohej mundësia që në një të ardhme jo të largët fjala bie të arrestohet presidenti i republikës, me sa e di unë edhe ai e ka një fletë arrest. Sipas mendimit tim aprovimi i rezolutës në fakt është një kompenzim i vogël për dështimet shumë të mëdha dhe papërgjegjësitë që i kanë pas deputetët e parlamentit të Kosovës. Para së gjithash për faktin se ata kërkojnë nga BE-ja kërkojnë nga interpoli diç që ata vet nuk e kanë bërë e kanë pas obligim ta bëjnë për faktin se parlamentarët në bazë të kushtetutës fillimisht do të duhej ta monitorojnë ta mbikqyrin procesin e dialogimit për faktin se kjo është detyrim kushtetues”, tha ndër të tjerash ai.

Ndërkaq për punën se nëse duhet të ndërpritet dialogu ose jo Beqaj tha se dialogu ka hyrë në një fazë kritike por është edhe më keq të ndërpritet. Sipas tij ajo që është një zgjidhje eventuale e kësaj krize është një rishikim i tërë dialogut.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...