Published On: 1 Shkurt, 2016

A duhet ta kemi një president rrenc, si kandidati tashëm

 

Agim Vuniqi

 

Mënyre e zgjedhjes së presidentit nga parlamenti ka hapur shumë dilema në Kosovë, ngaqë qytetarët janë ekskomunikuar nga procesi, edhepse i zgjedhuri i ardhshëm do të duhej të përfaqësonte interesat e tyre, pra të jetë një figurë publike e besueshme që shquhet për nga ndershmëria dhe etika e zyrtarit, shembull për publikun, a është i tillë kandidati i vetëm, assesi, ai është dëshmuar si rrenc tipik. Publiku duhet gjithashtu të jetë i vetëdijshëm për mënyrat të cilat mund t’i përdorë një politikan për të fituar avantazh nga jeta personale dhe ajo publike, edhepse mund të jenë aq të imëta saqë nuk vërehen…

Ka shembuj të ndryshëm për sëmundjet mendore te politikanët, e rrena a thua çka është? Në zgjedhjet e 1972, Thomas Eagleton u kandidua për zëvendës president  derisa lufta e tij me depresionin doli në media, dhe ai u tërhoq nga hyrja në pushtet. A është e arsyeshme që publiku të vlerësojë kandidatët, bazuar në shëndetin e tyre mendor? Kandidati për president duhet të kontrollohet te psikologu medoemos, nëse ai rren pa u skuqur fare, atëherë ai ka probleme reale shëndetësore mendore, pra ai në atë rast është i sëmurë, prandaj duhet të betohet “affidavit”-një deklaratë me betim (e quajtur edhe si deklaratë betimi ose një deklaratë e dënueshme për dëshmi të rreme) është një dokument që citon faktet përkatëse të një procedure ligjore. Ajo është shumë e ngjashme me një dëshmi betimi në gjykatë, se do ta flasë të vërtetën dhe vetëm të vërtetën, pra ndryshe nga ajo nën betim, kjo nuk është e dëshmuar dhe vulosur [dyshimi – diskutohet]. A është i pranueshëm dhe konsensual për opozitën, aspak, përndrydhmë deri më tash ai është shquar si rrenc i shkathët.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...