Published On: 16 Tetor, 2016

A do të shpërbëhet nesër Parlamenti i Maqedonisë?

Në seancën e nesërme Parlamenti i Maqedonisë duhet të shpërbëhet që të mund të mbahen zgjedhjet e parakohshme më 11 dhjetor. Iniciativën për shpërbërjen e dha LSDM e cila u përkrah edhe nga VMRO, me kusht që të miratohet buxheti për 2017.

Koalicioni qeveritar tani më një kohë bën shtypje për buxhetin e vitit 2017 që të miratohet në Parlament. Opozita propozon që buxhetin ta marrë qeveria e re pas zgjedhjeve, në ndërkohë të ketë financim të përkohshëm.

Përveç miratimit të buxhetit, nesër para deputetëve do të jenë edhe ligjet që i kërkon PSP për mbrojtjen e dëshmitarëve dhe vazhdim të mandatit. Këto propozime radhën e kaluar ishin refuzuar na shumica qeveritare, dhe sërish në Parlament i ktheu deputeti Pavle Trajanov.

Nesër është parashikuar të diskutohet edhe për problemin e votuesve të njësisë zgjedhore gjashtë, për të cilën ende nuk është gjetur zgjidhje, kurse Ministria e drejtësisë heshtë për problemin.

Një nga propozimet është që votuesit e Dibrës të transferohen në njësinë e pestë zgjedhore, me ç’rast do të vjen një rëndim i numrin.

Së fundi njësia gjashtë është korrigjuar në 2014, ku gjysma u nda në njësinë e pestë. KSHZ para dy muajve paralajmëroi Parlamentin dhe Ministrinë e Drejtësisë që njësia e gjashtë është joligjore, por askush nuk ndërmori asgjë.

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...