Published On: 25 Qershor, 2016

A do të jetë Holanda një Nexit?

 

Nga Flutura Acka

Joris Luyendijk është një gazetar investigativ holandez. Libri i tij “Swimming with Sharks: My Journey Into the World of the Bankers” u quajt libri i vitit 2015, një libër që skanon sistemin bankar botëror dhe çfarë fshihet pas atyre godinave obskure që rrotullojnë paranë botës.

Joris Luyendijk do të jetë në Shqipëri në fundin e tetorit të këtij viti i ftuar nga Skanderbeg Books për të promovuar librin e tij që në shqip do të vijë me titullin “Hienat bankare”.
E kujt më mirë se një vendi si ne i duhet një libër i tillë; në një vend ku firojnë nga Banka e Shtetit 7 milion euro dhe asnjë zyrtar i lartë përgjegjës nuk mban fije përgjegjësie.

Ky shkrim i tij është një analizë mbi Brexit dhe pasojat e tij, veçmas mbi Holandën, e cila ka një lidhje shumë të forta me Anglinë.

A do të ketë një Dutchexit? Ky shkrim i tij shpjegon shumë:

“Lideri eurofob i Partisë për Liri, Geert Wilders menjëherë e përdori për vete referendimin Brexit. ‘Një urra për britanikët! Tani është radha jonë. Është koha për një referendum holandez’, bëri ciu ai në anglisht menjëherë sapo rezultatet qenë të qarta… por holandezët do të kenë një referendum kret tjetër nëse duhet dhe nëse do të behet…”

 

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...