Published On: 3 Shkurt, 2016

A do të arrestohet Fatos Klosi nga Gjykata Speciale?

Një nga njerëzit e parë në Shqipëri ndaj të cilëve besohet se do të mund të ngritet aktakuzë apo të dyshohet për vrasjet politike në Kosovë është Fatos Klosi, ish udhëheqësi i Shërbimit Inteligjent të Shqipërisë, në atë kohë.

Askush nuk është më përgjegjës në Shqipëri se sa vet Shërbimi sekret i kohës, i cili në vend se të mbështeste luftën ndaj Serbisë, dhe të ndikonte në bashkimin dhe paqtimin e faktorit shqiptarë, ai bëri pikërisht të kundërtën duke fuqizuar ndasitë dhe përçarjet.

Si rezultat i thellimit të përçarjeve u planifikuan kërcënime, shantazhe dhe u kryen vrasje. Qëllimi kryesor ishte përfitimi nga fondet “Vendlindja Thërret”, por edhe nga Fondi i Republikës së Kosovës, i njohur si 3 për qindëshit, nga i cili miliona janë zhvatur nga sistemi i ndërtuar nga lpk-istët dhe nga vetë sistemi i SHIK-ut, atëherë si quhej shkurt Shërbimi Informativ Kombëtar i Shqipërisë.

Burime të shqiptari.eu, bëjnë të ditur se nga të dyshuarit e parë nga Gjykata speciale në Shqipëri do të jetë gjithsesi Fatos Klosi, ndoshta fillimisht në cilësinë e dëshmitarit.

Por, bazuar nga dëshmitë publike, akuzat dhe faktet tjera relevante, është i pashmangshëm një proces për hetimin e vrasjeve politike, ku Klosi do të mund të shpëtonte pa akuzë.

Dyshimet më të mëdha për SHIK-un bien në ndihmën për ekzekutimin e ministrit të Mbrojtjes të Republikës së Kosovës, kolonel Ahmet Krasniqit. Shqiptari.eu

 

 
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Xhafer Leci thotë:

    Jo vetëm Fatos Klosi, por edhe shumë të tjerë nga Shqipëria duhët të arrestohen dhe, të denohen me burg. Nuk dua tua përmendi emrat atyre, që unë mendoj se duhet të arrestohen.

    Përgjigjiuni
    Pelqej(3) Nuk Pelqej(0)

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Kush duhet ti fitojë zgjedhjet në Kosovë?

Shiko rezultatet

Loading ... Loading ...